Ege Minikler yüzmeyi çok sevdi

Minikler yüzmeyi çok sevdi

19.07.2017 - 03:11 | Son Güncellenme:

Okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte kapılarını açan İzmir Büyükşehir Belediyesi Yaz Spor Okulları, 21 branşta 7 bin öğrenciye aynı anda spor yapma olanağı sağlıyor.

Minikler yüzmeyi çok sevdi

En çok rağbet gören yüzme branşından ise iki ayrı havuzda toplam 2 bin kursiyer yararlanıyor.

Haberin Devamı

Ailelerin ilk tercihi

Çocuklarına ekonomik koşullarda ve güvenli bir şekilde spor yaptırmak isteyen aileler, İzmir Büyükşehir Belediyesi Yaz Spor Okulları’nı tercih ediyor. İzmir BŞB. bünyesinde 14 merkezde, 21 branşta açılan spor okullarına daha ilk günlerde 7 bin kursiyer kayıt yaptırdı. Dönem sonuna kadar bu sayının 15 bine ulaşması bekleniyor. 80’in üzerinde eğitmen eşliğinde spor yapan çocuklar hem tatili verimli bir şekilde geçiriyor, hem de kötü alışkanlıklardan uzak, sağlıklı bir yaşam için adımlar atıyor. Okullar için kayıtlar halen ilgili merkezlerde devam ediyor.

Havuza ilgi büyük

‘Yaz Spor Okulları’nda en büyük ilgiyi her yıl olduğu gibi yine Yüzme Spor Okulu görüyor. Kültürpark Celal Atik Spor Salonu ve Buca Sosyal Yaşam Kampüsü’nde bulunan havuzlarda 2 bin öğrenci yüzme eğitimi alıyor. Yaz sonuna kadar bu sayının 5 bini bulması bekleniyor.

Haberin Devamı

İşte spor merkezleri

Celal Atik Spor Salonu: Yüzme, aerobik, zumba, basketbol, voleybol, basketbol (özel öğrenim), sağlıklı yaşam (50+), cimnastik, futbol, tekvando, tenis, halk oyunları, satranç, judo.

Evka-4 Spor Salonu: Aerobik, basketbol, voleybol, cimnastik, futbol, tekvando, masa tenisi, judo.

Buca Sosyal Yaşam Kampüsü: Yüzme, basketbol, step aerobik-pilates, tekvando.

Uzundere Çok Amaçlı Spor Salonu: Aerobik, basketbol, cimnastik, tekvando.

Ord. Prof.Dr. Ekrem Akurgal Yaşam Parkı: Aerobik, basketbol, cimnastik, futbol, voleybol, tekvando.

Asarlık Çok Amaçlı Spor Salonu: Badminton, basketbol, aerobik, pilates.

Çiçek Halı Sahası: Futbol.

Yeşilyurt Futbol Sahası: Futbol, zumba.

İnciraltı-Narlıdere: Kano (Kayıtlar Celal Atik’ten yapılıyor)

Seha Aksoy Atletizm Pisti: Atletizm (Kayıtlar Celal Atik’ten yapılıyor)

Konak Engelliler Merkezi: Masa tenisi (Kayıtlar Celal Atik’ten yapılıyor)

Aşık Veysel Rekreasyon Alanı: Sağlıklı yaşam.

Karşıyaka yarı olimpik havuzuna kavuştu

Karşıyaka Belediyesi, 1912 Zühtü Işıl Spor Salonu’nun ön kısmında yer alan yarı olimpik kapalı yüzme havuzunun yapımını tamamladı. Havuz, bu hafta itibariyle kapılarını açtı. Yüzme kurslarının yanı sıra, abonelik sistemiyle halka da hizmet verilmeye başlandı. Karşıyakanın spor tesisi ihtiyacına çözüm üretmek amacıyla fiziki yatırımlara imza atmayı sürdüren Karşıyaka Belediyesi, 1912 Zühtü Işıl Spor Salonu’nun ön kısmında yer alan havuzun üzerini kapatarak muhteşem bir yüzme tesisine dönüştürdü. Karşıyaka’nın yarı olimpik ölçülerdeki ilk kapalı yüzme havuzu olan tesis, 17 Temmuz’da hizmete açıldı. Yüzme kurslarıyla kapılarını açan havuz, Karşıyakalılardan tam not aldı. Merakla beklenen tesisin ilk gününde hem çocuklar hem de yetişkinler yüzme keyfini yaşadı.