Ege Mobilya fuarında stantlar çoktan bitti

Mobilya fuarında stantlar çoktan bitti

13.02.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

Uluslararası İzmir Fuar Alanı’nda düzenlenecek MODEKO 2011-İzmir Mobilya ve Dekorasyon Fuarı’nda aylar öncesinden yerler doldu.

Mobilya fuarında stantlar çoktan bitti

22’nci kez düzenlenecek Mobilya ve Dekorasyon Fuarı için 25 bin metrekarelik alanın tümüyle dolduğunu belirten Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele, yeni pazarlara açılmak isteyen mobilyacıların organizasyona büyük ilgi gösterdiğini söyledi.
184 firma katılıyor
6-10 Nisan tarihleri arasındaki fuara 184 firma katılacak. Salon takımları, yatak odası, genç odası, çocuk odası, mutfak, modüler mobilya, bahçe mobilyası, ev dekorasyonu ve aksesuarları, aydınlatma ekipmanlarından oluşan son trend ürünler stantlara taşınacak. Sektör profesyonelleri akın edecek. Fuar alanında, 1A ile 1B nolu hollerde büro mobilyaları, 2 nolu holde fabrikasyon ürünler, 3 ve 4 nolu hollerde ise avangart mobilyalar görülebilecek.

EMITT’e katılmamak ayıp ve büyük kayıp

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, “turizm profesyonellerinin uluslararası buluşma platformu” Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda İzmir’in tasarruf gerekçesiyle temsil edilmemesini eleştirdi. İşler, “EMITT’e İzmir’in katılmaması ayıp, tanıtılamaması da İzmir için büyük kayıp” dedi.
İşler, sözlerini şöyle sürdürdü:
“İZKA’nın yurt dışında yaptırdığı anket İzmir’in yeterince bilinmediğini, tanınmadığını ortaya koydu. İzmir’in tanınırlığını nasıl sağlayacağız? Elbette bu fuarlara, bu tür organizasyonlara katılarak sağlayabiliriz.” İşler, turizmcilerin buluşma alanında İzmir’in daha geniş yer alması gerektiğini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:
“EMITT’e katılımın maliyeti 150 bin lira. İzmir bu maliyeti karşılardı. ETİK olarak, turizm sektörü olarak bunu bizim yapmamız lazım. Bir önceki yıl tanıtıma ayrılan bütçenin yarısını versinler, diğer yarısına da sektör olarak biz karşılayalım, EMITT 2012’ye katılımı biz organize edelim.”