Ege Moreno, Karataş’ta şarkılarıyla anıldı

Moreno, Karataş’ta şarkılarıyla anıldı

03.12.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

İZMİR’İN evrensel değerlerinden, dünyaca ünlü müzisyen Dario Moreno, 42’nci ölüm yıldönümünde, doğup büyüdüğü Karataş Asansör Sokağı’ndaki evi önünde, şarkılarıyla anıldı.

Moreno, Karataş’ta şarkılarıyla anıldı

İzmir’i Sevenler Platformu’nun (İZSEV) düzenlediği organizasyonda, sanatçı Işıltan Uşaklıgil, akordeonuyla Moreno’nun eserlerini seslendirdi. İZSEV Başkanı Sancar Maruflu da Moreno’nun hayatını anlattı, “O, İzmir’in adını dünyaya duyurdu. İzmir, onu, adına yakışır, uluslararası bir festivalle anmalı” diye konuştu.

Haberin Devamı

Adnan Saygun’da Latin-caz ziyafeti
CAZ ustası Kerem Görsev Trio ve Latin müziğinin sevilen ismi Ayhan Sicimoğlu, İzmir’de, aynı sahnede buluşacak.
Bu sıra dışı organizasyon, 4 Aralık’ta, Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlenecek. Kerem Görsev (piyano), Ayhan Sicimoğlu (perküsyon), Kağan Yıldız (kontrbas) ve Ferit Odman (piyano), 1950’lerden günümüze, klasikleşmiş Latin-caz şarkılarıyla müzik ziyafeti sunacak. Saat 20.00’de başlayacak konser, ücretsiz izlenebilecek.

İzmirli DJ Baran’dan internet remixleri
İZMİRLİ DJ Baran Akın’ın, internet üzerinden indirilebilen remixleri, müzikseverlerden büyük ilgi görüyor. Konservatuvar eğitimini İzmir’de tamamladıktan sonra İstanbul’a giden, Akın, remixlerini, kendi stüdyosunda yapıyor. Sedat Yüce, Murat Dalkılıç ve Serap Yenici’nin albümlerine de katkıda bulunan Akın’ın, parçaları, özellikle gençlerin gözdesi...