Ege Mozaikten kalbe

Mozaikten kalbe

17.06.2022 - 00:00 | Son Güncellenme:

Enise Sancak’ın hobi olarak başladığı mozaik sanatı, yeğeni Sevda Sancak Yakan’ın sosyal medyada açtığı “Mozaikten Kalplere” hesabıyla iyilik hareketine dönüştü. Elde edilen gelir ihtiyaç sahiplerine bağışlandı

Mozaikten kalbe

NİHAN YARKENT İNCE - Dünya sanat tarihinde çok ayrı bir yeri olan mozaik, iyiliğe giden yolun da anahtarı oldu. Enise Sancak, hobi olarak başladığı mozaik sanatını sosyal sorumluluk projesine dönüştürdü. Yeğeni Sevda Sancak Yakan ise “Mozaikten Kalplere” isimli bir hareket başlattı. Eserlerini sosyal medyada sunan Enise Sancak, elde ettiği geliri ihtiyaç sahiplerine bağışladı. Çeşme Baratalılar Otel’de gerçekleştirdiği atölyeye ise İzmirli kadınlar akın etti. Sinaps Proje Ar-Ge Derneği’nin desteklediği organizasyona katılan kadınlar, mozaik sanatçısı Aysun Yenice öncülüğünde mozaikten eserler yaptı. Enise Sancak ile bu güzel yolculuğu konuştuk.

Haberin Devamı

Nasıl başladı bu yolculuk?

Dört yıl önce kızım İrem’e keyifli zaman geçirebileceği bir hobi arayışındaydık. Arkadaşımın vesilesiyle mozaik kursunu duydum ve oraya götürdüm. Daha sonra bu hobi, kızım için tutkuya dönüştü. Bir gün kurs hocası beni arayıp kızımın benimle birlikte mozaik yapmak istediğini söyledi. Bu vesileyle bu kez benim mozaik yolculuğum başladı.

Ve sonra vazgeçilmeziniz oldu…

Aynen öyle. O kadar hoşuma gitti, o kadar keyif aldım ki yıllarca devam ettim. Kışın beni hiç bir güç Çeşme’ye getiremezken ben pandemide bile hep kursa geldim. Hocamdan pandemi boyunca evde birebir ders aldım, hatta en istikrarlı öğrencisi ben oldum diyebilirim.

Mozaikte sizi çeken ne oldu?

Hayatın karmaşasından iki saat uzaklaşıyorsun, hiçbir şey düşünmeden sadece mozaiğe odaklanıyorsun. Bu benim için harika bir zaman dilimiydi. Bana çok zevk verdi. El işlerine olan merağımı da mozaikle keşfettim.

Haberin Devamı

Neler yaptınız?

Aslında bu yol çok renkli, yelpazesi çok geniş bir yol. Tepsi, çerçeve, peçetelik, meyve kasesi, tablo, anahtarlık gibi çok şey yaptım.

Çığ gibi büyüdü

Eserlerinizi nasıl değerlendiriyordunuz?

Önce kendim için yaptım, evimde kullandım. Gören herkes çok beğeniyordu, ben de bir süre yapıp yapıp birilerine hediye ettim. Daha sonra bu işi hayır işine çevirmeye karar verdim. Yeğenim Sevda Sancak “Mozaikten Kalbe” isimli bir sosyal medya hesabı açtı ve yaptığımız eserleri orada paylaşmaya başladık. Kısa sürede çığ gibi büyüyen bir iyilik hareketine dönüştü.

“Mozaikten Kalbe” iyilik hareketiyle kimlere destek olacaksınız?

Aslında ihtiyaç sahibi olan herkese. Ama önceliğimiz engelli çocuğu olan ebeveyn ve ihtiyaç sahibi öğrenciler olacak. Kardeşim Ayşe, epilepsi ve diyaliz hastası. Ona çok ayrı bir sevgim, zaafım var. Onunla çok fazla vakit geçiriyorum, bu yolu bir sosyal sorumluluk projesine çevirmemde onun da büyük rolü var.

Daha güzel işlere imza atacağız

Çeşme’de harika bir atölye gerçekleştirdiniz. Etkinliklerin devamı gelecek mi?

Tabi ki. On kişi olarak yola çıktığımız atölyede 40, 50 kişiyi ağırladık. Şimdiden kafamda yapacağım bir sürü obje, bir çok etkinlik var var. Bu ilk aşama, çok daha fazla etkinlik ve proje gerçekleştirmeyi düşünüyoruz.

Haberin Devamı

Hedefiniz nedir?

Sevgi, paylaştıkça çoğalıyor. Hayat, zorlukları paylaştıkça kolaylaşıp güzelleşiyor. Hobimi böyle güzel bir iyilik hareketine dönüştürdüğüm için mutluyum. Dostlarımın destekleri bana güç veriyor. Hep birlikte çok güzel işler başaracağımıza inanıyorum. Yanımda olan herkese teşekkürler.

Mozaikten kalbe

Hayırseverler atölyede buluştu

Hobi olarak mozaik sanatına başlayan Enise Sancak, yeğeni Sevda Sancak Yakan’ın desteğiyle sosyal medya üzerinden bunu “Mozaikten Kalplere” ismiyle sosyam sorumluluk projesine dönüştürdü. Eserlerini sosyal medyada sunan Sancak, gelirlerini ise ihtiyaç sahiplerine bağışladı. Sancak, Çeşme Baratalılar Otel’de ise atölye çalışmasına imza attı. Geliri engelli bireyler ve öğrencilere burs desteği için kullanılacak atölyeye İzmirli kadınlar akın etti. Sinaps Proje Ar-Ge Derneği’nin de desteklediği organizasyonda, Mozaik Sanatçısı Aysun Yenice öncülüğünde mozaikten eserler yapıldı.