Ege Mucize takım Arkas

Mucize takım Arkas

03.03.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Voleybolda tarih üstüne tarih yazan Arkas’ın aslanları, Challenge Cup’taki şampiyonluktan sonra bu kez Şampiyonlar Ligi birinciliğini kazanıp İzmir’i yine sokağa dökmek istiyor

Mucize takım Arkas

Şampiyonlar Ligi’nde Lokomotiv Novosibirsk’i müthiş bir geri dönüşle eleyip ismini Final-Four’a yazdırarak ülkemizi sevince boğan Arkasspor, 11 yıllık tarihinde hem İzmir’in, hem de Türkiye’nin gururu oldu. İzmir’e ilk şampiyonluk ve Türkiye Kupası’nı getiren mavi beyazlı ekip, 2005 yılından itibaren sahne aldığı Avrupa arenasında da yine hep ilklere imzasını attı. Tesisleşme, kurumsallaşma ve altyapıya verdiği önemle parmakla gösterilen Arkasspor, 2009’da Challenge Cup’ı müzesine götürüp, geçen sezon aynı kupada final oynadı. Bu kez Şampiyonlar Ligi’nde önce ilk altıya, sonra Final Four’a kalarak yine tarih yazdı.

İnanılmaz bir başarı
İzmir’de 2009’da oynadığı Challenge Cup finalinde Polonya ekibi Jastrzebski karşısında iki kez yenik duruma düşmesine rağmen 3-2 yenerek kupayı havaya kaldıran Arkas, geçen yıl da çeyrek finalde Rus Fakel’i 2-0’dan maçı çevirip altın sette eledi. İlk iki seti 27-25, 25-28 kaybetmesine rağmen maçı bırakmayan Arkas, 25-22, 25-23 ve 16-14 gibi kritik sonuçlarla setleri kazanıp maçı 3-2 kazandı. Altın sette 15-11 üstünlük sağladı ve büyük zafere ulaştı. Böylece Fakel tarifesini Rus Lokomotiv‘e de uygulayan Arkas, Şampiyonlar Ligi’nde bu yıl 10 maçta 8 galibiyet aldı.

Polonya’ya gidecek
Mavi beyazlı ekip; PGE Skra, Trentino ve Zenit’in katılacağı 17-18 Mart’taki Final-Four’da yine destan yazmaya çalışacak. Arkas’ı Avrupa’daki önemli maçlarda hiç yalnız bırakmayan Federasyon Başkanı Ünal Karabıyık, “Yaşattığı ilklerle bizi gururlandıran Arkas, finallerden de dereceyle dönecektir. İzlediğim hiçbir maçta yenilmediler. Finallere de gideceğim” dedi.

Haberin Devamı

JUSTİN DUFF FIRTINASI
Büyük zafer, Arkas Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, oğlu Bernard Arkas ve yaklaşık 4 bin taraftara bayram sevinci yaşattı. Bu başarıda büyük payı olan oyunculardan Justin William Duff, maç boyunca üstün performans sergiledi. Maç sonunda da işte böylesine kendinden geçip büyük zaferi kutladı.


KADER
ANIKADER ANI

Arkas, skor ne olursa olsun galip gelmesi gerekiyordu. 2-0 yenilgiden skoru 2-2’ye getirdi. Son sette tie-break’e gidildi. Arkas, tie-break’i 16-14 kazanarak altın set oynama hakkını kazandı. Maçın kırılma anını başarıyla geçen Arkas, o rüzgarla altın seti de aldı.

MAÇIN ADAMI
“Aga”mez!
Arkasspor’da maç boyunca ortaya koyduğu performansla göz dolduran Kolombiyalı Liberman Cristhofer Agamez, altın set hariç 38 sayı ürettiği maçta yıldızlaşarak takımın galip gelmesinde büyük rol oynadı. Agamez, maçın yıldızıydı.

Haberin Devamı

Yeni rakip Skra
ARKAS, Şampiyonlar Ligi Final-Four ilk maçında ev sahibi Polonya’nın PGE Skra Belchatow takımıyla eşleşti. Lodz kentindeki ilk maçını 17 Mart’ta oynayacak. 1957’de kurulan, Şampiyonlar Ligi’nde dörtlü finallere ev sahipliği yaptığı 2008 ve 2010’da üçüncülüğü elde eden PGE Skra’nın kadrosunda 2009 Avrupa Şampiyonu Polonya Milli Takımı’nda da forma giyen birçok voleybolcu var. Erken final olarak nitelenen diğer eşleşmede ise son 3 yılın Şampiyonlar Ligi ve Dünya Kulüpler Kupası şampiyonu İtalyan Trentino Planet ile 2008’de şampiyon olup geçen sezon finalde rakibine geçilen Rus Zenit Kazan karşılaşacak. Üçüncülük ve final maçları 18 Mart’ta.

Taraftarlar coştu

Türk spor tarihine ismini altın harflerle yazdıran Arkas’ın, Lokomotiv Novosibirsk zaferinde İzmirli voleybolseverler önemli rol oynadı. Erkekler voleybolda 2005’te milli takımlar, 2009’da ise Arkas’la kulüpler düzeyinde ilk kupaları kazandığımız uğurlu Karşıyaka Arena’yı dolduran İzmirliler, maç boyunca hiç susmadı. Anonslarıyla rakibi çıldırtan Hakan Doğanay’ın ateşlediği yaklaşık 4 bin taraftar, yeşil kırmızı renklere sahip rakibe salonu cehenneme çevirdi.
KADİR ÇETİNKAYA Milliyet