Ege Muğla TOKİ evlerinin 8 ayda “suyu” çıktı

Muğla TOKİ evlerinin 8 ayda “suyu” çıktı

07.01.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Fiyatları 68-130 bin lira arasında değişen dairelerden alan ve daha 8 ay önce yerleşen vatandaşlar yağmurla şok oldu. Çatı katlarında oturanlar, tavanlardan akan suları kovalarla, leğenlerle topladı

Muğla TOKİ evlerinin 8 ayda “suyu” çıktı

Muğla Köstekli Mahallesi’nde, fiyatları 68, 110 ve 130 bin lira olan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) konutlarında, duvar ve tavanlardaki göçmelerin ardından bu kez de yağmur şoku yaşandı.
Şiddetli yağmurla birlikte, daha 8 ay önce oturulmaya başlanan 880 konuttan birçoğunun çatısı akmaya başladı. Kalitesiz malzeme kullanıldığını söyleyen TOKİ mağdurları isyan etti.

Bu ilk yaşanan sıkıntı değil

TOKİ evlerindeki bu sıkıntı ilk değil... 30 Nisan 2008’deki anahtar tesliminin ardından vatandaşlar ilk şoku yaşamıştı. Evlerin, parke ve fayanstan dolap ve kapılarına kadar birçok kısmında eksiklikler olduğu ortaya çıkmış, birçok kat maliki, 10-15 bin liralık harcamalar yaparak bu eksikleri ceplerinden gidermişti. Asansörlerin sık sık bozulduğu, kalorifer kazanının uzun süredir çalışmadığı, kapıların orantısız monte edildiği, duvar ve tavanlarda ufak çaplı göçüklerin yaşandığı TOKİ konutlarında, vatandaşlar son darbeyi de önceki günkü yağmurla yedi.
Evini su basan ve parkelerini değiştirmek zorunda kalanlardan biri de 35 yaşındaki Cihan Kurt. TOKİ’den ev aldığına bin pişman olduğunu söyleyen Kurt, “Binalarda işçilik çok kötü. Her gün bir sorun çıkıyor. Bu gidişle başımıza çökecek. Site yönetimini ve inşaatları yapan firmayı mahkemeye vereceğiz” dedi.

“Halkı aldattılar”

Vatandaşların aldatıldığını öne süren CHP Muğla İl Genel Meclisi Üyesi Erol Kutlay, “Ucuz malzeme ve ucuz işçilik kullanılmış. Ev alan herkes bir an önce satıp kurtulmak istiyor. Bu da AKP hükümetinin yanlış uygulamalarından ve haksızlıklarından biridir” diye konuştu.
Öte yandan Muğla TOKİ Müdürü Murat Güleç, işçilikten kaynaklanan hatalar olduğunu kabul etti, “Site yönetimi olarak elimizden geldiğince sorunları çözmeye çalışıyoruz. Tüm sorunlar için güvence var. TOKİ hepsini çözecek” dedi.