Ege Muğla ve Aydın’dan bayram dayanışması

Muğla ve Aydın’dan bayram dayanışması

23.04.2023 - 00:05 | Son Güncellenme:

Aydın Büyükşehir Başkanı Çerçioğlu ve Muğla Büyükşehir Başkanı Gürün Ramazan Bayramı’nı deprem bölgesinde karşıladı. Başkanlar depremzedelerin buruk bayramında ‘Yalnız değilsiniz’ mesajı verdi.

Muğla ve Aydın’dan bayram dayanışması

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Ramazan Bayramı’nda depremzedeleri yalnız bırakmadı. 

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Adıyaman’da bulunan Başkan Çerçioğlu, depremzede vatandaşlar ile bir araya gelerek bayramlaştı. Çerçioğlu daha sonra, Kılıçdaroğlu ile birlikte Aydın Büyükşehir tarafından kurulan çadırdaki ‘Halil İbrahim Sofrası Buluşmaları’na katıldı. Depremzede vatandaşların yoğun ilgi ve sevgiyle karşılaşan Başkan Çerçioğlu, depremin yaralarını hep birlikte saracaklarını dile getirdi.  

Deprem bölgesinde çalışmalarda bulunmak üzere Malatya’ya giden Başkan Gürün de, bölgede görevli olan personel ve depremzede vatandaşlarla bayramı kutladı. Bayramlaşma töreninde Gürün’e, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de eşlik etti. Bayramlaşmanın ardından Muğla ve Eskişehir büyükşehir belediyeleri tarafından depremzedeler için kahvaltı düzenlendi.  

Haberin Devamı

Kahvaltıya İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağababa da katıldı. 

Acısı ilk günkü gibi

İzmir’de Ramazan Bayramı’nın ilk günü şehit yakınları Kadifekale Hava Şehitliği’ni ziyaret etti. Dua edip, Kuran-ı Kerim okuyan şehit yakınları, kabirlere su döküp temizledi, çiçekler bıraktı. Pilot oğlu Volkan Koçyiğit’i, 28 yaşındayken Kayseri Pınarbaşı’nda askeri helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu kaybeden anne Gönül Koçyiğit (60), 14 yıldır acısının hala ilk günkü gibi taze olduğunu belirtti. 

Muğla ve Aydın’dan bayram dayanışması

Diyarbakır Lice’de 21 yaşındayken şehit düşen Selman Aksu’nun amcası Mehmet Şerif Aksu da, “11 sene önce yeğenimi kaybettim. Her bayram buradayız. Acısı içimizden çıkmıyor.” dedi. Şehit Oğuz Şahin Kayabaş’ın babası Ramazan Kayabaş da, “11’inci seneye giriyoruz. 7 yıl önce de eşimi kaybettim. Artık ziyarete tek başıma geliyorum” diye konuştu.