Ege ‘Muğla’ya değer kattık’

‘Muğla’ya değer kattık’

16.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Muğla Büyükşehir Belediyesi, yaptığı yatırımlar ve ürettiği projelerle kenti daha da geliştiriyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, “Yenilikçi çalışmalarla Türkiye’ye örnek, mutlu bir kent yaratmaya çalışıyoruz” dedi.

‘Muğla’ya değer kattık’

Muğla Büyükşehir Belediyesi yatırım ve hizmetleri ile kısa zamanda Muğla’nın çehresini değiştirdi. Büyükşehir kent genelinde 360 milyon lira yatırımla 2 bin 300 kilometre yol çalışması yaptı ve kent meydanı düzenlemeleri ile Ortaca, Dalaman, Akyaka, Datça’da 30 milyon 756 bin lira değerindeki yatırımı tamamlayarak vatandaşların kullanımına sundu. Cumhuriyet Meydanı’ndaki 81 yıllık yenileme projesini tamamlamaya hazırlanan çatısında güneş enerjisi santrali olma özelliğini taşıyan Menteşe Otogarı’nda da sona yaklaştı. Kışla Parkı’nda 42 milyon 810 bin liralık yatırımla hayata geçirilecek, içinde çok amaçlı salonlar, kreş, çocuk atölyesi, sanat atölyeleri, dijital kütüphane, spor salonu, düğün salonu, kitap kafe ve kapalı otoparkın bulunduğu Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nin yapımını da sürüyor. Muğla mimarisine uygun tasarlanan ve otopark kapasitesi ile il merkezindeki araç yoğunluğunu en aza indirecek olan Menteşe Kent Meydanı ve yeraltı otoparkının üstü de buluşma noktası olacak.

Haberin Devamı

Prestijli projeler

Büyük bir eksikliğini giderecek Bölge Müzesi’nde de çalışmalar ara vermeden devam ediyor. Devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Dr. Osman Gürün, “Kentimize yakışan hizmetleri hayata geçiriyoruz. Bugüne kadar 1 milyar 039 milyon 392 bin lira yatırım yaptık, ilçe belediyelerin borçlarını ödedik. Altyapı anlamında büyük eksiklikleri giderdik. Üreticimizin ekmeğini çoğalttık.Yenilikçi projelerle güzel Muğlamıza değer katmaya, örnek, huzurlu ve mutlu bir kent sağlamaya devam edeceğiz” dedi.