Ege Muhteşem sofralar sizleri bekliyor

Muhteşem sofralar sizleri bekliyor

19.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir’in ünlü otel ve restoranları, Ramazan öncesi tüm hazırlıkları tamamlarken, hepsi de birbirinden hoş, müzikli iftar menüleri hazırladı

Muhteşem sofralar sizleri bekliyor

Ramazan’da İzmir’deki otel ve restoranlar, iftar saatinde tüm beklentileri fazlasıyla karşılayacak özel mönüler hazırladı. Mekanların büyük bölümünde, lezzetli iftar sofralarına fasıl müziğinin de eşlik edeceği belirtildi. Crowne Plaza İzmir, bahçe ve havuz manzaralı terasa sahip Brasserıe Restoran’da sunduğu zengin açık büfe iftarda birçok geleneksel lezzeti bir arada sunacak. Ege Palas Oteli, Panorama Restoran’da her gün değişen leziz set menü iftar yemekleri ile İzmir manzarasının tadına varmak isteyenleri ağırlayacak. Ramazan süresinde minumum 150 kişilik iftar yemeklerinde fasıl grubu da yer alacak. Yıllardır açık büfe iftarlarıyla binlerce kişiyi ağırlayan Balçova Termal Tesisleri bu yıl iftar sofralarını mekan dışına taşıyarak A’lacarta bahçesinde, kuş sesleri arasında canlı fasıl eşliğinde, set mönü veya açık büfe verilecek.

Hilton’da her şey var
Hilton İzmir Oteli, bu yılda fasıl müziği eşliğinde Türk mutfağının birbirinden lezziz yemeklerini, zengin iftar sofralarında konuklarına sunuyor. Kaya İzmir Thermal & Convention, deniz ve doğa manzarası eşliğinde bünyesindeki Smyrna Restoran, Türk-Osmanlı mutfağından özel tatlar hazırladı. Geleneksel açık büfeye devam edilecek. Cumba Restoran’da Abdullah Usta ve ekibi özel bir mönü hazırladı.

Haberin Devamı

Naci Usta’da 8 ayrı seçenek
Swissotel Büyük Efes keyifli atmosferi ve farklı mekan alternatifleri ile konuklarına Ramazan ayını doyasıya yaşayacakları seçenekler sunuyor. Cafe Swiss, Ramazan ayı süresince lezzet şölenine davet ediyor. İftariyeliklerin ve geleneksel Türk içeceklerinin dahil olduğu bu özel menüye, enstrümantal müzik eşlik ediyor. Naci Usta da Narlıdere’deki mekanında konuklarına 8 çeşit iftar mönüsü sunacak.

Gemide iftara ne dersiniz?
Lamia Gemisi, Ramazan boyunca İzmir Körfezi’nin eşşiz manzarası ve huzur veren denizin serinliğinde iftar yemeği için Pasaport İskelesi yanından demir alacak. Misafirler iftar öncesi gelerek güvertelerden İzmir’in meşhur günbatımını seyredebilecek, daha sonra bir buçuk saat süren Körfez gezisine başlayacak. Lamia Gemisi’nin iftar mönüleri canlı fasıl grubuyla oldukça zengin ve iddialı. Mövenpick Otel, Otel Marla, Kültürpark Tenis Kulübü içerisindeki Rose Garden 1941 de iftarda müşterilerini zengin ve çok özel mönülerle karşılayacak.

Haberin Devamı

Sen de bir sofra kur

Konak Belediyesi, küçük katkılarla Ramazan’da iftar sofrası kurmak isteyen yardımseverler için organizasyon gerçekleştirdi. Maliyeti 5 TL olan iftar menüsünü arzu ettikleri semtlere, ailelere ve evlere göndermek isteyen hayırseverler, Konak Belediyesi’ne başvurarak uygulamadan yararlanabilecek.
5 TL bağışla katıl
Konak Belediyesi’nin Ramazan ayını daha da anlamlı kılan, “Bir sofra da sen kur” kampanyası ile paylaşım ve dayanışmanın da güçleneceği belirtildi. Kampanyaya 5 TL bağışla katılan herkes, Konak Belediyesi aracılığıyla tavuklu pilav, tavuk döner, ayran, su, hurma, zeytin ve ekmekten oluşan iftar menüsünü, ihtiyacı olan bir vatandaşa hediye etmiş olacak. “Bir sofra da sen kur” kampanyasına katılmak isteyenler için banka hesap numaraları şöyle: İzmir Kültür ve Sanatı Geliştirme Derneği, Akbank Kordon Şubesi, Şube Kodu: 0304, Hesap No: 69056, İban: TR 260004600304888000069056 n DHA

İbadethaneler tertemiz oldu

Çiğli Belediyesi, Ramazan ayı boyunca büyük yoğunluk yaşanacak camilerin temizlik çalışmalarına hız verdi. Yaşlı, hasta ve engellilerin evleriyle, cami ve cemevlerinin temizliği için çalışan ekiplerin sayısı artırıldı. Belediye bünyesinde oluşturulan 6 kişilik ekip, cami ve cemevlerini de tertemiz yaptı. İlçede 34 cami ve cemevinin ayda bir temizlendiğini belirten Belediye Başkanı Metin Solak, halıların yıkandığını, süpürüldüğünü, avizelerin, pencerelerin silindiğini, kısacası her köşenin pırıl pırıl hale getirildiğini söyledi. Vatandaşların bu çalışmadan memnun olduğunu kaydeden Başkan Solak, Ramazan’da ilçede zengin eğlenceler düzenleneceğini açıkladı. n İZMİR Milliyet

Haberin Devamı

Günde iki ilaç içenlere uyarı
Ramazan’ın, yazın en sıcak günlerinde başlaması çeşitli sağlık uyarılarının yapılmasını zorunlu kıldı. İzmir Kent Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Zülfikar Danaoğlu, sıvı ve gıda yoksunluğu nedeniyle ilacın etki süresi ve şekliyle, vücuttan atılımının değiştiğini belirtirken, “Günde tek ilaç kullananlar sorun yaşamaz. İki ve fazlasını alanlar ise doktoruna başvurup doz ayarı yaptırmalı. İkiden fazla tansiyon ve kalp ilacı alan 60 yaş üzerindekiler, namazlarını oturarak kılsın” dedi.

Haberin Devamı

Ağrı kesici kullanmayın
Danaoğlu, migren ağrıları çeken pek çok hastanın “Başım ağrırsa” düşüncesi ile önlem için sahurda ağrı kesici ilaç aldıklarına dikkat çekerek, “Dereyi görmeden paçayı sıvamak gibi bir düşünceyle ağrı kesici alınmaz” dedi. Danaoğlu son bir yıl içinde balon, stent yapılan, kalp ameliyatı, felç geçiren ya da beyin damarlarıyla ilgili sorun yaşyanlara oruç önermediklerini söyledi.