Ege Muhteşemsin Manisa BŞB

Muhteşemsin Manisa BŞB

01.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Muhteşemsin Manisa BŞB

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta Manisa Büyükşehir Belediyespor evinde ağırladığı ligin şöhretler topluluğu takımı olan Fatih Karagümrük’ü 3 gollü galibiyetle geçti. Siyah beyazlı ekibi değerlendiren Milliyet Ege’nin usta isimleri, “Büyükşehir başarı grafiğiyle zirvenin ortağı” dedi.

Haberin Devamı

Muhteşemsin Manisa BŞB

Bülent Buda: 3 maç tam 10 gol, 9 puan muhteşem bir tablo. Fatih Karagümrük yıldızlar topluluğu olarak anılıyor. Hedefi birinci lig. Böylesine sıkı bir rakibe karşı 3 gollü galibiyet şahane. Takım harika bir ritim yakaladı. Futbolcular iştahlı. Gole doymuyorlar. Bu aşamada bence önemli bir soruna değineceğim. Manisa Büyükşehir Belediye, Manisa’nın öz takımıdır, aydan gelmedi. Böylesine başarıya koşan futbolda kentin yüzünü ağırtan bu güzel takımın arkasında onu izleyen, destekleyen futbolsever sayısı yetersiz. Lütfen tribünlerin coşkusunu takımın hak ettiği düzeye taşıyın..

Fatih Tanfer: Manisa Büyükşehir şöhretler topluluğu ve hızla yükselişe geçen Karagümrük’ten 3 puanı 3 golle aldı ve 3. sıraya yerleşti. (Karagümrük’e şöhretler topluluğu dememin sebebi, Erken Zengin, Murat ceylan, Turgut Doğan Şahin, Fuchs, Gökay) Türk futboluna emeği geçmiş bu eski tüfekleri de sayarsak ne kadar güçlü bir takım olduğunu görürüz. Manisa BŞB her geçen gün daha iyiye gidiyor. En büyük avantajları ekonomik ve yönetim sorunlarının olmaması. Teknik adam olarak Levent Hoca rakiplerinin tüm özelliklerini iyi analiz yapıyor, hak edene formasını veriyor ve doğru sonuçlar alıyor. Ayrıca oyuncular, teknik adam ve yöneticiler arasındaki güvene dayalı sistem doğru çalışıyor. Her geçen günde adım adım zirveye yaklaşıyor. Tabiri yerindeyse bu gruptaki kurtlar sofrasındaki en önemli takımlardan birisi.

Haberin Devamı

Mehmet Demirtaş: Sezon başından beri etkili ve istekli bir Manisa Büyükşehir izliyoruz. 10 maçta 2 mağlubiyet 2 beraberlik gayet yerinde ve tutarlı bir ilerleme. Karagümrük maçına da baktığımız zaman istikrarın devam ettiğini görüyoruz. Manisalı gençler golü seviyor. Son birkaç haftada ki sonuçlardan bunu gözardı edemiyoruz. Her takımın her takımı yenebildiği bir ligde hep çok gol atacaksınız hem istikrarlı bir şekilde zirveye yaklaşacaksınız büyük başarı. Menemen’in ardından bu ligde Ege takımlarının prestijini artıran yegane takım olma özelliğini koruyorlar. İyi de yapıyorlar. Umarım devamı gelir.

MENEMEN’E KALP DAYANMAZ!

Haberin Devamı

Muhteşemsin Manisa BŞB

Bülent Buda: İki farklı yenilgiden iki kez dönüşe geçip, eşitliğe ulaşmak ilk bakışta sevindirici. Ancak bir de şöyle Menemen lider. Kırklareli öyle çok zor denilebilecek deplasman değil. Acaba bunu böyle düşünüp takım rehavetemi giriyor. Nasıl olsa kazanırız anlayışına mı saplanıyorlar. İki farklı geriye düşmek Menemen’in pozisyonuna yakışmayan skorlar. Bunun yanı sıra Menemen geri dönüşleri sancılı süreçleri yaşamayı seviyor. Lakin bu yolculuğu bu denli stresli ortamlarda sağlıklı bir biçimde biteremezsiniz. Bakın Menemen neden yenemedi, neden beraberlikle dönüyor diye sorgulamıyorum. Sıkıntım çok rahat ve çok gol yiyorlar derdim odur.

Fatih Tanfer: Menemen’in Kırklarelispor maçı öncesi yaptığımız ön görümüzde puan cetvelindeki yerine bakmayın. Elinde çok etkili oyuncuları olduğunu ifade etmiştik. Aynen öyle oldu. Fenerbahçe’den kiralanan Ahmet, Menemenspor’a 3 gol attı. 48. dakikada 2-0 mağlup duruma düştü. Sonrası yine fizik gücünü ortaya koydu, mücadelesini arttırdı ve en büyük avantajı olan geriye dönüşünü gerçekleştirdi. 3 dakikada Veli ve Okan’la iki gol atıp beraberliği sağladı. Sonrası Ahmethan yine devreye girdi ve durumu 3-2 yapan golü attı. Asla mağlubiyeti kabul etmeyen Menemenspor, Tayfun’un ayağından beraberliği sağladı ve liderliği devam ettirdi. Tabiri yanlış anlaşılmasın bu grup adeta kurtlar sofrası. Böylesi sofrada başarının elde edilmesi elbette zordur. Değişmeyen ise disiplinli ve doğru oyun ve asla yenilgiyi kabul etmemektir. Menemen bunu yapıyor. Şuan 23 puanla lider, Tuzla 21, Manisa Büyükşehir 20, Tarsus 19, Urfa 18 puanda. Neden kurtlar sofrası dediğimi anlamışsınızdır. Geçen yıl yazdığım yazıdan bir bölümü yine kullanmak istiyorum. Bir maçta heyecan yaşamak bol gol görmek istiyorsanız Menemenspor’un maçına gidin ve futbol adına ne güzellik varsa görün demiştim. Ancak bu kadar geriye düşüp sonra maçı kurtarmak adına yapılan mücadele Bülent ağabeyimin tabiriyle kalp krizlerine neden olabilir. Attığı gollere evet ama yediği gol sayısı en aza indirilmelidir. İki hafta üst üste Ankara takımlarıyla oynuyor, Önce Bugsaş, sonra Etimesgut ve arkadan gelen müthiş 5 takım. Değil puan kaybına, duraksamaya bile vakit yok.

Haberin Devamı

Mehmet Demirtaş: Menemen’in izlediği çizgi, sezon başından bu yana hep şampiyonluk üzerine oldu. Son birkaç sezondur yaşadıkları hayal kırıklığını yaşamamak için de şampiyon kadro kuruldu. Sistemli ve doğru futbolu bize hep izletmeyi başardılar. Hücum bölgesi görev dağılımını ve sorumluluklarını fazlasıyla gerçekleştiriyor. Ama gel gelelim savunma bölgesi... Geçtiğimiz maçlara baktığımız zaman Menemenspor’un 10 maçta 1 mağlubiyet 2 beraberliği var. Ama hemen hemen gol yemeden geçtiği maç yok denecek kadar az. Attığı kadar kalesinde de gol görüyor. Geçtiğimiz haftada belirtmiştim Menemen, geriden gelmeyi seviyor. Ancak ligin abisi konumundaki Menemen’in geçmiş yıllardan dersini almış olması gerekiyor. Rehavete kapılmadan vede oyun disiplininden taviz vermeden puan ve puanlar toplamak zorunda. Öyle ya da böyle sarı lacivertliler liderlik koltuğunu seviyor. O koltuk da en çok Menemen’e yakışıyor. Şampiyonluk için bu özveri ve sistemli futboldan çıkmamak şart.

Haberin Devamı

BİR KASIM’DA YER YEŞİL GÖK KIRMIZI!

Muhteşemsin Manisa BŞB

Bülent Buda: Takım 74. dakikada golü yiyinceye kadar geriye yaslanmış. Yani ilk amaç gol yememek. Golü yedikten sonra açılmış, rakibinin üstüne gitmiş bu kezde ikinci golü kalesinde görmüş. Bu bağlamda diyorum ki, neden geriye yaslanıp topu, alanı rakibe bırakıyorsun. Karşıyaka’yı kurtaracak, soluk aldıracak tek puanlar değil, üç puanlardır. Bundan böyle özellikle İzmir’de puan kaybına tahammül yok.

Fatih Tanfer: Karşıyaka 75 dakikada berabere götürdüğü Ofspor karşısında son 16 dakikada yediği golle mağlup oldu ve taraftarına derinden bir of çektirdi. Takım gerçekten bıçak sırtında. Alınan her puan, atılan her gol Karşıyaka’nın geleceğini belirleyecek. Bu haftaki rakip 11 puanlı Pazarspor. Karşıyaka camiası her türlü olumsuzlukları bir kenara bırakıp evlatlarından kurulu bu takımın ligde kalması için cumartesi günü 13.30’da Atatürk Stadı’nda buluşmalıdır. Unutulmamalıdır ki başka Karşıyaka yok.

Mehmet Demirtaş: Osmaniye maçında derin bir nefes aldık. Çok sürmedi. Ofspor’la derin bir of çektik. Karşıyaka’da eksik ne, hata ne, sorumlu kim tartışmalarına girmekten ziyade takıma da dönüp bakmak isterim. Camia zor durumda eli kolu bağlı tamam ama çocuklar sizlerin de mi eliniz kolunuz bağlı? Emeğinize yazık değil mi? Sizi destekleyenlere yazık değil mi? Mağlup olup kaybettiğiniz sadece yeşil saha üzerindeki mücadele değil. Bizlerin, sizlerin, bu takıma bu renklere bu şehre gönül verenlerin umutları ve hayalleri. Herkes şapkayı önüne çıkarıp düşünmeli ve artık kral çıplak demeli...

NAZİLLİ BLD GÜMBÜR GÜMBÜR

Muhteşemsin Manisa BŞB

Fatih Tanfer: Nazilli Belediyespor’u Karşıyaka ile oynanan Türkiye Kupası maçında izlemiştim ve çok yetenekli oyuncuları olduğunu görmüştüm. Kiralık olarak alınan oyuncularda tam bir nokta atışları olmuş. Yetenekli oyuncuları var. Adım adım geldi ve 18 puanla 3. sıraya yerleşti. Artık Nazilli’de inancın ve seyirci desteğinin en üste çıkma zamanı. 18 puanlı Nazilli’nin bu haftaki rakibi 17 puanlı Şile Yıldızspor.. Lider Hekimoğlu Trabzon’unda puanı 21, başka bir söz söylemeye gerek var mı? Maçı kazan üst gruba iyice yanaş. Nazilli’nin futbol geçmişine baktığımızda ürettiği kaliteli futbolcu sayısıyla önde olan beldelerimizden biriydi. Nazilli’li futbolsever eski günleri anarak, yeni günde güzellikleri istiyor.

Mehmet Demirtaş: Bu ligin Nazilli Belediyespor gibi bir gerçeği var. 3. Lig’e hiç yakışmayan ve bir an önce bir üst lige çıkması gereken bir takım. Nazilli halkı futbolu sever. Bildim bileli takımlarına ilgili ve düşkündür. 7’den 77’ye maçlara olan ilgi yüksektir. 9 maçta 1 mağlubiyetle yoluna devam eden Nazilli iyiyi değil en iyiyi hak ediyor. Oyunu, isteği, enerjisi, azmi ve büyük taraftarı ile bir an önce bir üst lige çıkmalı yoluna orada devam etmelidir. Haydi Naz Naz bir üst lig hiç de hayal değil.

YENİLMEZLER ORDUSU UŞAKSPOR

Muhteşemsin Manisa BŞB

Bülent Buda: İçeri dışarıda yenilmezlik korunuyor. Play Off yarışının içinde kalarak yolculuk sürüyor. Geriye düşüyor, vazgeçmiyor puanı kurtarıyor. Keyifli, coşkulu, iştahlı bir süreci birlikte götürüyorlar. Bu görüntüden vazgeçmeden, yorgun düşmeden yarışmayı sürdürek, onun içinde kalmak amaç olmalıdır.

Fatih Tanfer: Utaş Uşakspor evinde kazanıyor, dışarıda bu hafta İnegöl karşısında olduğu gibi puan ve puanlarla ayrılıyor ve yoluna namağlup olarak devam ediyor. Güçlü takım olmasına rağmen puan cetvelinde kritik durumda bulunan İnegöl karşısında 62. dakikada mağlup duruma düşmesine rağmen 79. dakikada son haftaların Tayfur’un attığı golle beraberliği sağladı. Sarıyer 26, Samsun 23, Sakarya 20, Sancaktepe 19, Uşak 18. İlk dörtteki takımlar birbirleriyle karşılaşmaları bundan sonraki haftalarda. Bu Uşakspor adına büyük bir avantajdır. İlk öncelik evinde puan kaybına fırsat vermemektir. Rakip bu hafta Gaziantep. Müthiş seyircisinden ricam hiçbir olumsuz davranışta bulunmadan tek vücut takımınızı destekleyin. 10. maç bitti takımınız hala namağlup. Bu bilinçle Uşakspor’un üst sıralara gelebileceğine inancım tamdır.

Mehmet Demirtaş: Uşak bu lige bomba gibi başladı. Kimsenin bu takımdan beklentisi yokken onlar sadece futbolun gerekliliklerini sahaya sürerek gönülleri fethetmeye devam ediyorlar. Beyaz grup bana kalırsa hafife alınıyor. Ama hiç de öyle değil. Utaş Uşak zorlu bir mücadelenin içinde yenilgisiz gidiyor. Ama galibiyetle ayrılabileceği maçlardan da beraberlikle çıkması bir nebze olsun taraftar ve camiayı üzüyor. Bizleri de öyle. Bir üst lig mücadelesinden kopmamaları ise takımın ümitlerini ve direncini hep diri tutuyor.

BUCA’NIN GENÇLERİ COŞTU

Muhteşemsin Manisa BŞB

Bülent Buda: Patlama gibi bir dışa vurum. 3 gol. Ayrıntılı anlatabilmek için çocukların oyun alanı koşularını, isteklerini , hırslarını, paslarını, gollük final dokunuşlarını izlemek lazım. Bu başlangıç olsun. Pes etmek, vazgeçmek yok. Ne demiştik? Ya bir yol bulacağız, ya bir yol yapacağız.

Fatih Tanfer: Gençler çok yeteneklisiniz. Varolan yeteneklerinizi lütfen artık kullanın dedik dedik geçen haftaki 90+3 köşemizde artık söyleyecek bir sözümüzde kalmadı ifadesini kullanmıştık. Karacabey gibi güçlü bir takımdan alınan 3 puan gelecek haftalar için umut aşıladı. Buca’da ilk hedef ilk yarı bitene kadar üst sıralarla kopmaması olmalıdır. Başkan Cihat Aktaş’ın devre arasında gerekeni yapacağına inanıyorum. Bu haftaki rakip 13 puanlı Adliyespor puan ve puanlarla dönmek hedefe ulaşmak ve gelecekte rahat etmek için çok önemlidir.

Mehmet Demirtaş: 10. maçta gelen galibiyet gibisin Buca. Sönmemiş tükenmemiş. Umutları gençleri ile halen daha diri. Zor bir süreç. Ama bu süreci güzel futbol ile sahada unutturmak da mümkün. Karacabey’le olduğu gibi. Kazanmak için her şey mümkün. Siz yeter ki isteyin gençler...

TİRESPOR KAZANMAYI SEVİYOR

Muhteşemsin Manisa BŞB

Bülent Buda: Evet, iki haftalık düş kırıklığından sonra Silivri’de iyi bir iş çıkardılar. Çok önemli, değerli ve gerekli 3 puana ulaştılar. Geçtiğimiz hafta vurguladım. Tirespor özelikle kendi sahasında tüm maçlarını kazanmalı. Eğer bir üst ligi istiyorlarsa bu elzemdir, zorunluluktur.

Fatih Tanfer: Silivri’de Nihat’ın attığı golle alınan 3 puan son derece önemlidir. Tirespor, bu yarışı sonuna kadar bırakmayacağına inanıyorum. Ancak önemli olan konu Berke, Gökhan, Sergen ve Cemal gibi golcüleri olan bir takımın bilhassa evinde gol sorununu çözememesi enteresan. Artık yeni hücum alternatifleri ve bu yetenekli oyuncuların pefrormanslarını arttırmak şarttır. Bu fırsat bir daha Tire’nin eline geçmeye bilir. Takım ruhu ve gücü artık en üst noktaya çıkmalıdır. İlk rakip bu hafta pazar günü Gebzespor. Disiplinli oyun, yapacağı büyük baskı ve başarılı olduğu pas oyunuyla arzulu bir Tirespor her takımı yenebilecek güçtedir.

Mehmet Demirtaş: Tire’nin sezon başından beri olan mücadelesi takdir topluyor. Sahada güzel işler yapıyorlar. Bu dönüşüm ise galibiyet ve puan getiriyor. 9 maçta 5 galibiyet 4 beraberlik kötü değil. Ama daha iyisini yapabilecek olan Tire için yeterli de değil. Deplasmanda alınan galibiyet ise her zaman altın değerindedir. Bu haftaki rakip Gebzespor. Tire’nin içeride dışarıda istikrarlı adımlar atarak 3 puanla döneceğine inanıyorum. Tire’nin en büyük kazanımı sadece günü kurtarmayı değil geleceğini de planlayan vizyon sahibi bir başkanının olması. Başkan Mutlu Sarayköylü Tirespor’un bir üst ligde mücadele edecek seviyeye gelmesi için gecesini gündüzüne katarak yoğun bir mesai harcıyor. Meyvesini de sezon sonu toplayacaktır.