Ege ‘Müteahhit kazandı’

‘Müteahhit kazandı’

09.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

‘Müteahhit kazandı’

MÜFED-İZTO işbirliğiyle düzenlenen toplantıda konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, son yönetmelikle inşaat sektörü için yeni bir dönemin başladığını söyledi.

Haberin Devamı

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) ile İzmir Ticaret Odası (İZTO) işbirliğiyle düzenlenen toplantıda inşaat sektörünün nabzı tutuldu, çözüm önerileri konuşuldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, müteahhitlerin potansiyelini verimli kullanmanın önemine vurgu yaptı; “Kentsel dönüşümde önemli adımlar atacağız. Dönüşümün az katlı, şehir mimarisine uygun olması gerekiyor” dedi. Bakan Kurum, inşaat sektörünün sorunlarını çözeceklerini vurguladı.

200 sektör ve 5 bin kalem malı etkileyen inşaat sektörünün, hem önemli bir istihdam yarattığını hem de yurtiçi ve yurtdışında önemli katma değer kaynağı oluşturduğunu belirten AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır da, “Bizler için yeni bir dönem başladı” vurgusunu yaptı. Kısa süre önce onaylanan ‘Yapı Müteahhitliğinin Sınıflandırılması’ yönetmeliğinin sektöre önemli katkılar getireceğini ifade eden Nasır, “Müteahhitliğin tanımının yapılacağı ve örgütlü yapının temel çekirdeğini oluşturacak kanun onaylandı. Emeği geçen herkese müteşekkiriz” dedi.

Haberin Devamı

‘Gelecek önemli’

Başkanlık sistemiyle sorunların hızlı bir şekilde çözümü ve bürokratik engellerin de aşılmasıyla ülkenin kazançlı çaktığını belirten Necip Nasır, “Başta demir zammıyla ilgili mücadelemizde bizi destekleyen; İzmir iş dünyası ve Ankara arasında köprü olan, Sayın Bakanım Murat Kurum’a teşekkür ederim. Katılımcı yönetişim anlayışıyla İzmir ticari parlamentosunda yeni yönetim, Mahmut Özgener başkanlığında harekete geçti. İş dünyasının dinamikleri ve STK’ları birleştiren bir anlayışla, özlenen birlikte çalışma ruhu tekrar canlandırıldı. İzmir’in geleceği ve çıkarları doğrultusunda karar verilmesi önemli” diye konuştu.