EgeMutluluk Kahvesi hizmete açıldı

Mutluluk Kahvesi hizmete açıldı

07.07.2024 - 00:06 | Son Güncellenme:

Kemeraltı Abacıoğlu Han’da özellikle emeklilerin faydalanacağı ‘Mutluluk Kahvesi’nin hizmete açılmasıyla, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun seçim vaatlerinden biri daha hayata geçti.

Mutluluk Kahvesi hizmete açıldı

Konak Belediyesi’nin emekliler için ekonomik bir sosyalleşme ve kaliteli zaman geçirme mekanı olan “Mutluluk Kahvesi”nin açılışı gerçekleşti. Sosyal belediyeciliğin somut örneklerinden olan Mutluluk Kahvesi’nin açılış konuşmasını yapan Başkan Mutlu, seçim döneminde emeklilerin artık sokağa çıkıp sosyalleşemediklerini, bir çay, kahve bile içemediklerini söylediklerini ifade etti. Seçim vaatlerini teker teker yerine getirdiklerini belirten Başkan Mutlu şöyle konuştu: “Seçim döneminde emekliler, hayat pahalılığı sebebiyle evden çıkamaz olduklarını söylüyorlardı. Kentte olmak, kentli gibi yaşamak, kentin bir parçası olmak, bizim için mekanlarda oturmak, sohbet etmek, sosyalleşmek demek. Dolayısıyla belediyemizin bu mekanını da biz ağırlıklı olarak emeklilerimizin kullanacağı bir kafeye dönüştürelim istedik.”

Haberin Devamı

Uygun fiyatlar

Çayın 5 TL, kahvenin 15 TL’ye içilebildiği, içindeki kitaplığıyla kahve ve kitap keyfini uygun fiyata sunan Mutluluk Kahvesi’nde emeklilerin bütçesini düşünerek uygun bir ücret politikası uyguladıklarını vurgulayan Başkan Mutlu konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Belediyenin diğer işlettiği yerlerin ötesinde bir ücret politikasıyla, burada gelip sabahtan akşama kadar vakit geçirebilecekleri, geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz Feyza Paker’in anısına açılan kitaplığından kitaplarını okuyabilecekleri, sohbet edebilecekleri, üst katta farklı atölyelerin gerçekleşeceği, yani emeklilerin sadece pasif bir şekilde çay, kahve içerek gününü geçirmeyeceği, aynı zamanda yeni uğraşılar öğrenebileceği, yeni hobiler edinebileceği ve farklı etkinliklerle kendilerini daha da zenginleştirip besleyebileceği bir yer olsun istedik.”

Haberin Devamı