Ege ‘Mutsuz ve umutsuz...’

‘Mutsuz ve umutsuz...’

21.04.2021 - 00:04 | Son Güncellenme:

Pandemi savaşçılarıyla yapılan araştırma sonuçlarının iç açıcı olmadığını belirten Sağlık-Sen İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Özdemir, “Yüzde 27’si istifa düşünüyor” dedi

‘Mutsuz ve umutsuz...’

Sağlık-Sen İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, Kovid-19 ile mücadele eden sağlık çalışanlarına yönelik araştırmanın sonuçlarını açıkladı. 3 bin 718 sağlık çalışanıyla görüşüldüğünü belirten Özdemir, hem iş hem özel hayatta yaşanan sorunların fazlalığına dikkat çekti. Yoğun çalışma temposu, salgın korkusu, gelir kaybı, ücret adaletsizliği, mobing ve şiddet olayları nedeniyle sağlık çalışanlarının yüzde 27’sinin istifa etmeyi düşündüğünü ifade eden Özdemir, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

Çok yoruldular

“Tükenmişlik hissi yaşayanlar yüzde 80’in üzerinde, huzursuz olduklarını ifade edenler yüzde 91’in üstünde, stres altında olduklarını belirtenler yüzde 92.4 oldu. Kovid-19 teşhisi konulan sağlık çalışanı oranı yüzde 30, aile bireylerinde pozitif vaka oranı yüzde 49.2 olarak belirlendi. Yüzde 97’si yorulduğunu, yüzde 81.4’ü uyku sürelerinin ve kalitesinin düştüğünü dile getirdi. Yüzde 75’i önceki yıllara göre daha düşük ücret aldığını, yüzde 87’si alım gücünün düştüğünü söyledi. Can suyu olması gereken döner sermaye sistemi, yani ek ödemeyi adaletli ve yeterli bulmayanların oranı ise yüzde 98.2”

Çözüm siyasilerde

Sağlık çalışanlarının kutsal mesleklerinden soğuduğunu sözlerine ekleyen Özdemir, “Sorunlarının görmezden gelinmesi hayati risk taşıyor. Çözüm için gerekli olan kararlı bir siyasi iradedir. Can kurtarmak için zamanla yarışan insanların sorunlarının çözümünü zamana yayılmamalıdır” dedi.