Ege Nefes sorunları için çözüm burun estetiğinde

Nefes sorunları için çözüm burun estetiğinde

28.09.2017 - 04:33 | Son Güncellenme:

Özel Ege Sante Tıp Merkezi’nden KBB uzmanı Op. Dr. Yücel Birinci, “Burun düşüklüğü ve eğriliği, görselliği veya solunumu zorladığı için estetik her iki soruna da çözüm olabiliyor” dedi

Nefes sorunları için çözüm burun estetiğinde

Özel Ege Sante Tıp Merkezi’nden KBB Uzmanı Op. Dr. Yücel Birinci, burun estetiğinin görsellik ve nefes sorunları açısından yapıldığını belirtti.

Haberin Devamı

Belli olmamalı

“Burun estetiğinde amaç; burnun doğal yapısını bozmadan, estetik açıdan güzel bir burun yapmak ve ameliyatın kendini belli etmemesidir” diyen Op. Dr.Yücel Birinci, “İlk başvurularda ciddi kozmetik deformiteleri olan hastaların ciddi nefes sorunları da beraberinde oluyor. Bu hastaların burnu çok düşük veya eğri olduğu için nefes sorunu yaşayabiliyor. Burun düşüklüğü ve eğriliği hem görselliği hem solunumu zorladığı için burun estetiği iki soruna birden çözüm olabiliyor” dedi.

Son yıllarda burun estetiği ameliyatlarında erkek hastaların arttığını belirten Op. Dr. Birinci, “Erkekler her zaman burun estetiğine çok meraklı. Erkek burunlar daha eğri ve büyük burunlar oluyor. Erkekler her zaman daha mükemmel sonuçlar istiyorlar. Erkek hastalarda da yüz güldüren sonuçlar alınmaktadır” ifadesini kullandı. Ortalama bir burun estetik ameliyatının 1 buçuk, 2 saat sürdüğünü belirten Op. Dr. Yücel Birinci, “Ameliyatların büyük çoğunluğu açık yöntemle gerçekleştiriliyor. Seçilmiş vakalarda kapalı yöntem de kullanılıyor. Açık ve kapalı ameliyatlar arasında sanıldığı kadar büyük bir fark yok. Hasta genellikle 1 hafta veya on gün içinde normal hayatına dönebiliyor” şeklinde konuştu.