Ege New York Times’in haberi Çeşme için büyük fırsat

New York Times’in haberi Çeşme için büyük fırsat

17.01.2010 - 00:51 | Son Güncellenme:

ABD’nin medya devi The New York Times Gazetesi’nde yayımlanan “2010’da gidilmesi gereken 31 yer” isimli listede, Türkiye’den İstanbul’un yanı sıra Çeşme’nin de yer alması sevinç yarattı

New York Times’in haberi Çeşme için büyük fırsat

Çeşme ve Alaçatı’nın, İstanbul’un da önüne çıkıp sekizinci sırada sunulması, yerel yöneticiler ve sektör temsilcileri tarafından turizm ve tanıtım açısından büyük fırsat olarak nitelendirildi. İşte görüşler:
Kaymakam Cafer Sarılı: “Gurur verici. İnanılmaz güzellikte bir fırsat. Bu haber, özellikle yurtdışı fuarlarda tanıtım amaçlı kullanılmalı. Etkilerini en kısa sürede pozitif olarak göreceğimize inanıyorum. 2010 yılında turizmden beklentilerimizi yükseltmiştir.”
Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu: “Çeşme ve Alaçatı’nın tanıtımlarında kullanılacak güzel bir armağan. Fırsatı iyi değerlendirerek, yerli ve yabancı turistlerin dikkatini ilçemize yönlendirmeliyiz. Burada görev, turizmden para kazanan herkese düşüyor. Belediye para versin, kaymakamlık stant tutsun, otelciler fuarlara gitsin ama esnaf camiası da işin bir kenarından tutsun. Herkes elini taşın altına koysun. 2010’a fırtına gibi girelim, her kesim bundan faydalansın.”
Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç: “Beldemizin bundan sonra tüm dünyada adından daha çok söz ettireceğine inanıyorum. Çeşme ve Alaçatı dünya markası olma yolunda.”
İlçe Turizm Müdürü Osman Kabasakal: “Bu tanıtım, parayla verilecek ilanlardan çok daha etkili.”
‘Kalenin Gölgesinde Çeşme’ ve ‘Alaçatılı’ gibi romanların yazarı Mehmet Culum da, “Çeşme için güzel bir reklam fırsatı yakalandı. Parayla elde edilemeyecek kadar önemli bir fırsat. Neticesini yaz sezonunda göreceğimizi umuyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Başkan’dan ecrimisil tepkisi
Maliye Bakanlığı’nın, ecrimisil (işgaliye) bedellerini aşağı çekmesinin ardından, topun belediyelerde olduğunu söyleyen Ak Parti İzmir Milletvekili Tuğrul Yemişçi ve Çeşme İlçe Başkanı Fatma Özen’e, Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu’ndan tepki geldi. Yemişçi’yi, mevzuatı bilmemekle suçlayan Tütüncüoğlu, şöyle konuştu: “Emlak vergi oranları, dört yılda bir, bir komisyon tarafından düzenlenir. Belediye olarak zaten kuşa çevrilmiş gelirlerimin daha da azalmasına neden olacak bir itirazda bulunacak olursam, vatandaşa nasıl daha iyi hizmet verebilirim?”