Ege Ödemeyene af varsa ödeyene ödül şart

Ödemeyene af varsa ödeyene ödül şart

19.03.2011 - 00:29 | Son Güncellenme:

Vergi yapılandırmalarını olumlu bulan işdünyası ancak vergisini zamanında ödeyene de ödül niteliğinde indirim istiyor. EBSO Başkanı Ender Yorgancılar bu beklentiyi yüksek sesle dile getireceklerini söyledi

Ödemeyene af varsa ödeyene ödül şart

Vergisini ödemeyen mükelleflere 8 yılda 4 ayrı vergi ve prim affı getirilirken, sorumluluğunu yerine getiren işverenlerin karşı karşıya kaldığı haksız durum İzmir’de masaya yatırıldı.
EBSO Meclis Salonu’nda, 6111 sayılı Torba Yasa ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir İl Müdürü Mustafa Keskin ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik İzmir Bölge Müdürü Mehmet Erol’un da katılarak sunum yaptığı toplantıda konuşan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, alacakların yeniden yapılandırılması konusu her gündeme geldiğinde, işdünyasının yaşadığı haksızlığa değindi. Yorgancılar şunları söyledi:
Son 8 yılda 4 ayrı vergi ve sigorta prim affı getirilen ülkemizde, yasal sorumluluğunu yerine getiren işverenlerimizin karşı karşıya kaldığı haksız durumu gidermeye yönelik bir ödüllendirme sistemi geliştirilmedi. Sanayimizin dinamik ve rekabetçi bir yapıya kavuşmasında, geçici çözümlerden fazlasına ihtiyaç olduğunu da kabul etmemiz gerekiyor.”

Keskin: Acele edin
SGK İzmir İl Müdürü Mustafa Keskin de SGK’nın İzmir’de Torba Yasa kapsamına giren 2.4 milyar TL prim alacağı olduğunu belirterek bunun en az yarısını tahsil etmeyi hedeflediklerini dile getirdi. Keskin, mükelleflerin bu tahsilatla birlikte kendi yükleri azalırken, icra, takip gibi masraflardan kurtulacağını ifade ederek, bir an önce yapılanma için başvurmaya çağırdı.

Haberin Devamı

Son başvuru 2 Mayıs
Mustafa Keskin yapılanma için şu uyarılarda bulundu.: SGK açısından sigorta primi, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi, emeklilik keseneği, damga vergisi, eğitime katkı payı ve özel işlem vergisi giriyor. Yapılandırmadan yararlanmak için işverenlerin 2 Mayıs 2011’e kadar başvuru yapması gerekiyor. Başvuru zamanına bakılmaksızın ilk taksit 30 Haziran’a kadar ödenecek.

Torbalı OSB’den yatırım daveti

İzmir’in önde gelen organize sanayi bölgelerinde Torbalı OSB’de yapılması planlanan yatırımlarla birlikte 5 bin kişilik istihdam hedeflendiği kaydedildi. Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Dönmez yatırımcıları bölgeye davet etti.
Dönmez, yönetim olarak ilk büyük hedeflerinin bölgede yatırım yapmayı planlayan 30 yatırımcının bir an önce fabrika temellerinin atılmasını sağlamak olduğuna dikkat çekti.

5 bin kişiye istihdam
Bölgelerinde inşaat yapı malzemeleri sanayi, tekstil, konfeksiyon, gıda, soğutma ısıtma ve klima sanayi, plastik sanayi, tıbbi tarımsal sanayi, otomotiv yan sanayi kollarının faaliyet gösterdiğini de anlatan Dönmez, “Bölgemizde yüzde 70 doluluk oranına ulaştık. Şimdi yeni yatırımları bekliyoruz. Eğer bu yatırımlar tamamlanırsa bölgemizde 43 adet yeni fabrikada 5 bin kişiye istihdam sağlanmış olacak” diye konuştu.
İzmir’e, liman ve havaalanına yakınlık avantajlarına dikkat çeken Dönmez ayrıca şu anda 13 boş parsellerinin bulunduğunu da belirterek “Bütün yatırımcıları Torbalı OSB’ye davet ediyoruz” dedi.