Ege Öğrenci konseyinde nöbet değişimi oldu

Öğrenci konseyinde nöbet değişimi oldu

09.01.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

Ege Üniversitesi Öğrenci Konseyi’nde başkanlık el değiştirdi. Arda Bibika görevini Yelda Saçar’a devretti.

Öğrenci konseyinde nöbet değişimi oldu

Yeni dönemde Saçar’ın yardımcıları Işık Kılıçaslan, İrem Bilgili ve Yunus İnci, genel sekreter de Ömer Urebe oldu. Devir-teslim törenine katılan Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, “Daha aktif bir öğrenci konseyiyle, iletişim ve bilgilendirmenin daha iyi olacağı, farkındalık yaratacak etkinliklerin düzenleneceği bir çalışma yılı diliyorum” dedi. 2009-2010 Öğrenci Konseyi yönetiminden Arda Bibika, Ömer Urebe, Çağla Başpınar, Şafak Acar, Yunus İnci ve Mahir Şanlı’ya da yaptıkları çalışmalar nedeniyle teşekkür plaketi verildi.

Haberin Devamı

Balçova kız yurdu TEV’e devredildi
Büyükşehir Belediyesi ve Balçova Belediyesi tarafından Korutürk Mahallesi’nde yapılan kız yurdunun işletim hakkı 29 yıllığına Türk Eğitim Vakfı’na (TEV) bırakıldı. Yasal engeller nedeniyle yurdu hizmete açamayan Balçova Belediyesi’nde CHP’li ve Ak Partili meclis üyeleri tarafından bu karar alındı. Başkan Mehmet Ali Çalkaya, bazı meclis üyelerinin ileride protokolde değişiklik yapılarak ücretli hale getirilip getirilemeyeceğini sorması üzerine şöyle konuştu: “Yurdu biz işletseydik; kriterlerimiz öğrencinin başarılı, dar gelirli ve Atatürk’ün gösterdiği çağdaşlığa inanmış olmasıydı. Türk Eğitim Vakfı da ülkemizin birçok bölgesinde yurtlarını bu kriterlere göre işletiyor. Bu projeden para kazanma amacımız yok. Eğer bir gün ben bile (yurttaki öğrencilerden para alalım mı?) diye karşınıza geçersem bana da engel olun. Amacımız çocuklarımızın sağlıklı barınma koşullarında ücretsiz olarak konaklamasıdır.”

Haberin Devamı

Tiyatro aşkı salona sığmadı
Pir Sultan Abdal’ın öyküsünü dev bir kadroyla sahneye taşıyan Sadri Alışık Tiyatrosu İzmir’de perdelerini açtı. Erol Toy’un kaleme aldığı ve Prof. Dr. Nurhan Karadağ’ın yönettiği oyun Konak Belediyesi tarafından İzmirlilerle buluşturuldu. Başrolünü Cem Özer’in üstlendiği oyunun İzmir’de ilk gösterimi Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Sanat Merkezi Avni Anıl Sahnesi’nde gerçekleştirildi. Konaklıların yoğun ilgisiyle karşılaşan oyunu izlemeye gelenlerin bazıları ayakta kalırken, fuayede kurulan dev ekran sayesinde de, salonda yer bulamayan izleyiciler geri dönmek zorunda kalmadılar.

Urla’da, Necati Cumalı buluşması
Ünlü yazar Necati Cumalı anısına Urla Belediyesi ve Necati Cumalı Kültür ve Sanat Derneği’nin işbirliğiyle “Cumalı Buluşması”nın 10’uncusu, yazarın doğum günü olan 13 Ocak’ta, Anı ve Kültür Evi’nde yapılacak. Bu yıl yazarın sinemaya katkıları ele alınacak. Etkinliğe; İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, gazeteci Hasan Tahsin Kocabaş, gazeteci Okan Yüksel ve yazar-yönetmen Haluk Işık katılacak, “Cumalı’nın Gözünden Bugünün Türkiye’si” konulu panelde konuşma yapacak. Seyfettin Şen, Yılmaz Atademir, Ekrem Kocaçal ve Doç. Ragıp Taranç da “Cumalı’nın Sinemaları; Bugünden Yarına Sinema” konulu panelde bir araya gelecek.

Haberin Devamı

Yaşar Radyo’dan Münir Özkul’a özel program
Yaşar Üniversitesi stüdyolarında hazırlanan “Ses Perdesi” programının bu haftaki bölümü, solunum yetmezliği teşhisiyle kaldırıldığı hastaneden geçtiğimiz günlerde taburcu olan, Türkiye’nin yaşayan en önemli sanatçılarından Münir Ozkul’a ayrıldı. Münir Özkul, üniversitenin internet radyosundaki Ses Perdesi’nde, hayatı, filmleri ve her yaştan seyircinin akıllarında ve gönüllerinde yer eden unutulmaz diyaloglarıyla yer alıyor.