Ege Öğretmenim canım benim!

Öğretmenim canım benim!

24.11.2021 - 00:25 | Son Güncellenme:

Aydın’ın Osmanbükü Köyü’ndeki ilkokuokulda uyguladığı Yeni Zelanda eğitim modeli ile büyük başarıya imza atan Cevat Ayna “Çevre kentlerden gelenlerle öğrenci sayımız 100’e ulaştı” dedi

Öğretmenim canım benim

Aydın’ın İncirliova ilçesi Osmanbükü köyündeki Ekrem Çiftçi İlkokulu’na 12 yıl önce öğretmen olarak atanan Cevat Ayna, sürekli öğrenci sayısı azalan okulun kapanmaması için ‘Mutlu Öğrenme Sınıfı’ projesini başlattı. Veliler ve STK’ların desteklediği proje ile şehirden köye öğrenci gelmesini sağlayan Ayna’nın 101 öğrencisinin; 31’i Osmanbükü köyünden, 70’i ise Efeler ve İncirliova ilçelerinden taşımalı sistemle okula geliyor. Neredeyse kapanma noktasına gelen okul, yıllar sonra 101 öğrenci kapasitesine ulaştı. 101 öğrencinin 31’i Osmanbükü köyünden, 70’i ise Efeler ve İncirliova ilçelerinden taşımalı sistemle okula geliyor. Öğrencilerin çok mutlu olduğu sınıfta; öğrencilerin rahatça kitap okuyabilecekleri ranza, piyano, marangoz atölyesi, üç boyutlu yazıcı, stüdyo, robotik oyuncaklar ve yerden ısıtma sistemi bulunuyor. Çocukların kendilerini ev ortamında hissedebilmeleri için sınıfa ayakkabıyla girmediklerini söyleyen Ayna, “Yeni Zelanda’nın eğitim müfredatında da çok fazla etkilendik. Burası 400 bin liralık bir bütçeyle tamamlandı. Onların yaptığı çalışmaları incelediğimizde esnek öğrenme oranlarını çok aktif kullandıklarını fark ettik” dedi.

Haberin Devamı

‘En kıymetli eseridir’

Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı, “Öğretmenler toplumun en kıymetli değerlerindendir. Onların yetiştirdiği nesiller ülkemizin geleceğine sahip çıkacak, aldığı eğitimle ülkesini bir adım daha öteye taşıyacak fidanlardır” diye konuştu.

‘Hep birlikte çalışıyoruz’

Denizli Büyükşehir Başkanı Osman Zolan, dünyadaki en onurlu mesleklerin başında gelen öğretmenliğin tarihin en eski, en kutsal ve en saygın mesleklerinden biri olduğunu söyledi, “Bünyemizdeki ve şehrimizdeki tüm öğretmenlerimizle beraber güçlü bir Türkiye için çalışmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Haklarını ödeyemeyiz!

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, yayımladığı mesajda, “Anne babalarımızdan sonra üzerimizde en fazla emeği olan öğretmenlerimizin gününü kutluyorum. Öğretmenlerimizin hakkını ödeyemeyiz” dedi.

Haberin Devamı

‘Ellerinde şekillenir’

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Ülkemizin parlak geleceği; görevini sevgiyle, umutla yapan öğretmenlerin ellerinde şekillenmektedir. Öğretmenler Günü’nü en içten duygularımla kutlarım” dedi.

‘Hayatımıza dokunmuştur’

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısı ile bir mesaj yayımladı, “Öğretmenlerimiz birlikte yaşamayı, karşılıklı anlayışı, empati yapmayı bilen anlayışlı nesiller yetiştirenlerdir. Her iyi insanın hayatına en azından bir öğretmen dokunmuştur” diye ifade etti.

‘Özveriyle ilim aşılıyorlar’

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajında, öğretmenlik mesleğinin önemine değinerek, “Fedakârca görevlerini yaparak, geleceğimize ışık olacak çocuklarımızı yetiştiren öğretmenlerimizin hakları ödenmez” dedi. Överiyle genç beyinlere ilim aşılayan bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum” dedi.

Geleceğimizin güvencesidir!

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı, “Türk gençliğinin fikren, ahlâken ve vicdanen iyi yetişmesi; kendisini tüm benliğiyle öğrencisine adayan öğretmenlerimizin üstün özverisi sayesinde olmuştur. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın hem çağın gerektirdiği bilgi ve becerilere sahip olmaları açısından, hem de öğrencilerimizin bedensel ve zihinsel gelişiminde önemli bir rol üstlenen öğretmenlerimiz, toplumsal geleceğimizin en büyük güvencesidir” dedi.