Ege Öğretmenlere tatil hediyesi

Öğretmenlere tatil hediyesi

18.01.2020 - 00:03 | Son Güncellenme:

Bornova Belediyesi, projelerinde yarı zamanlı çalıştırdığı 37 eğitimciyi kadroya aldı. Başkan İduğ, “Çocuklara iyiyi sunmak görevimiz” dedi

Öğretmenlere tatil hediyesi

Dijital Sınıf Projesi ve yaygınlaştırdığı dershaneleriyle eğitimde atılım yapan Bornova Belediyesi, Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM) yarı zamanlı çalıştırdığı 37 öğretmeni tam zamanlı sisteme geçirip kadroya aldı. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve Genel-İŞ Genel Başkanı Remzi Çalışkan’ın da katıldığı törende, toplu sözleşme ve sendikal haklara kavuşan öğretmenler sarılarak sevinç gözyaşı döktü.

Haberin Devamı

Eğitimle gelişebiliriz

24 Kasım Öğretmenler Günü’nde müjdeli haberi vermeyi arzuladıklarını, ancak düzenlemeleri yetiştiremediklerini belirten Başkan Mustafa İduğ, “Yarıyıl tatili öncesi bu müjdeyi veriyoruz. Biz olması gerekeni yaptık. Öğretmenlerimizin güvenle iş yapması, öğrencilerimize daha verimli olması için tam zamanlıya geçmeleri bizim için önemli. Eğitime yatırım yapmaktan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz. Eğitim desteği verdiğimiz öğrenci sayısını da 5 bin 500’lerden 10 binlere çıkaracağız. Aynı şekilde öğretmen sayımızı da artıracağız. Türkiye ancak eğitimle büyüyebilir” diye konuştu.

Bornova Belediyesi’nin Türkiye örnek girişime imza attığını belirten DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da, öğretmenlere tam zamanlı ve güvenli çalışma ortamı sağladığı için Başkan İduğ’a teşekkür etti. Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan ise, “Mustafa Başkan eğitime ne kadar önem verdiğini aldığı bu kararla da bir kez daha gösterdi” dedi.  Kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.