Ege OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ATAĞI

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ATAĞI

16.08.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, çevre ilçelerde ve köylerde, lunaparklar kuracak, şenlikler yapacak. Amaç, sevimli miniklere okulu sevdirmek

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ATAĞI

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ragıp Üye, İzmir’de yüzde 40 olan okul öncesi eğitimde okullaşma oranını yüzde 100’e çıkarmak için seferberlik başlattıklarını söyledi. Çocukların, anasınıfına gönderilmesi için aileleri ikna edecek 183 öğretmenin kurs gördüğünü belirten Üye, “Köy meydanlarında geçici lunaparklar, şenlikler düzenleyerek, hediyeler dağıtarak, çocuklara okulu sevdireceğiz. Böyle bir çalışma Türkiye’de ilk kez yapılacak” dedi.

Sayının artması gerek
Üye, okul öncesi eğitimde hedeflenen oranlara ulaşabilmek için dört aydır süren stratejik plan çalışması yaptıklarını belirtti. Geçen yıl ilköğretim okullarının yüzde 73’ünde, ortaöğretimlerin ise yüzde 40’ında anasınıflarına öğrenci kabul ettiklerini kaydeden Üye, şunları söyledi:
“İlköğretimde okullaşma oranımız yüzde 100. Okul öncesinde yani 4-5 yaş grubunda okullaşma ise yüzde 40. Yani yüzde 60’lık bir kayıp söz konusu. İstatistiklere göre İzmir’de 4-5 yaş grubunda 98 bin çocuk var. Her yıl ilköğretime 49 bin civarında öğrenci kayıt oluyor. Halen yaklaşık 3 bini özel anaokullarında olmak üzere ilimizde 2009/2010’da anasınıfına giden çocuk sayısı 29 bin civarındaydı. Bu sayının hızla artırılması gerekiyor.”


Selçuk’a, Yaşar Üniversitesi desteği
Yaşar Üniversitesi, Seferihisar’dan sonra Selçuk Belediyesi’nin İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından onaylayan üç kültürel projesine restorasyon ve danışmanlık desteği veriyor. Belediye Başkanı Vefa Ülgür, ‘Kent Belleği Müzesi’, “Efes Antik Liman Projesi’, Selçuk Yönlendirme ve Bilgilendirme Sistemi’ projelerinde kendilerine destek veren Yaşar Üniversitesi’ne teşekkür etti. Rektör Prof. Dr. Murat Barkan da, “Üniversiteleri yüksek mekteplerden ayıran şey, onların bulunduğu kente yaptıkları kültürel katkılardır. Hayalleriniz varsa yaşarsınız. Biz elimizdeki imkanları kullanmak durumundayız. Bu projeler bizi heyecanlandırıyor” diye konuştu.

Özel Fatih Koleji’nde başarıya ‘altın’ ödül
İzmir Özel Fatih Koleji, SBS’de 500 tam puan alan 10 öğrencisini ödüllendirdi. 8’inci sınıflarda Ege Tansuğ, Şafak Torun ve Barkın Taşkıran; 7’nci sınıflarda Seçkin İpek, Mert Can Çınarlı, Gizem Gökçimen, Mehmet Birtan Derin ve Ali Gökhan Gülertip; 6’ncı sınıflarda Pınar Ayaz ve Ezgi Gülperi Er, aileleriyle öğretmenlerini gururlandırdı.
Özel Fatih Koleji Kurucu Temsilcisi Necdet Doğanata, Genel Müdür Ali Rıza Doğanata, İlköğretim Okulu Müdürü Muzaffer Özkan ve Bilim Olimpiyatları Müdür Yardımcısı Rıdvan Durmuş, öğrencileri tebrik etti, plaketlerini ve altınlarını verdi. Necdet Doğanata, “Öğrencilerimizin başarılarının ömür boyu devam etmesini diliyoruz” dedi.

MABEM’de gurur veren başarı
Manisa Belediyesi Eğitim Merkezi (MABEM) 2009-2010 eğitim-öğretim yılında SBS’de yüzde 77’lik başarı oranını yakaladı. 294 öğrencinin 227’si istedikleri okula kayıt yaptırma hakkına kavuştu. Sosyal belediyecilik kapsamında derslere takviye eğitimi verdiklerini söyleyen Başkan Cengiz Ergün, gururlu olduklarını söyledi, “Öğrencilerimizi ve değerli öğretmenlerimizi yürekten kutluyorum” dedi.

CBÜ’de, kariyer sertifikası için dil protokolü
Celal Bayar Üniversitesi, Manisa’daki ilk, orta ve lise öğrencileriyle üniversiteli gençlere yabancı dil ve çeşitli bölümlerde kariyer sertifikası verebilmek için Deulcom’la bir yıllık protokol imzaladı. Rektör Prof. Dr. Semra Öncü, “Öğrencilerimize yabancı dil ve kariyer sertifikası kurs imkanı sağlanacak. İlk ve ortaöğretim öğrencilerimize ise önümüzdeki yaz yabancı dil kursları verilecek” dedi. Öncü, kurs kayıtlarının Rektörlük binası içinde oluşturacakları birimde, eylül ayında alınacağını, ekimde de derslerin başlayacağını söyledi.
Fiyatlar indirimli
Deulcom İnternational Yönetim Kurulu Başkanı Baybars Altuntaş, kurs fiyatlarının, İstanbul ve İzmir’dekinden daha düşük olacağını belirtti, “Gençlerimiz için taksit imkanlarımız da olacak. CBÜ’lü öğrencilere ayrıca yüzde 10 indirim yapacağız. Amaç, nitelikli gençler yetiştirmek” diye konuştu.