Ege “Okul sütü projesinden vazgeçmeyin” çağrısı

“Okul sütü projesinden vazgeçmeyin” çağrısı

11.05.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Ferdan Çiftçi, ziraat mühendisleriyle birlikte yaptığı basın toplantısında, hükümetin okul sütü dağıtımına hazırlıksız başladığını söyledi.

“Okul sütü projesinden vazgeçmeyin” çağrısı

Çiftçi, yaşanan sorunlara rağmen projeden vazgeçilmemesi, başarılı İzmir uygulamasının birikiminden yararlanılması gerektiğini dile getirdi.

Haberin Devamı

Sorunlar giderilmeli

Dağıtımın başladığı ilk günden bu yana birçok çocuğun hastanelik olması sonucu tartışmalara yol açan “Okul Sütü Projesi” konusunda ziraat mühendisleri de tepkilerini dile getirdi. Hükümet yetkililerinin zehirlenmeyi kabul etmeyip sorunun psikolojik olduğunu ifade etmesine de tepki gösteren Çiftçi, “Okul Sütü Projesi”nin sorunlarının giderilerek devam ettirilmesi gerektiğini savundu ve şu açıklamayı yaptı: “Okul sütü projesi, AKP iktidarı tarafından aceleye getirilmiş ve yaşabilecek sorunlar öngörülememiştir. Bu derece kapsamlı bir proje öncesinde Milli Eğitim anketler yapıp laktoz hassasiyeti olan çocukları tespit etmeliydi” dedi.


İzmir, iyi bir örnek

Konuya örnek olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmasını gösteren Çiftçi, şunları anlattı: “Uygulanan okul sütü projesi öncesinde İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü ve Büyükşehir işbirliğiyle okullardaki müdürler toplanmış ve onlara süt teknolojisi konusunda eğitimler verilmiştir. Bu eğitimlere odamız yönetim kurulu üyemiz Prof. Harun Uysal da derslerle katkı vermiştir. Ayrıca okullarda sütün dağıtıldığı ilk gün Uysal’ın hazırladığı bir metin, sütle birlikte çocuklara verilmiş, herkes bilgilendirilmişti.”