Ege Okullarda öğle yemeği ücretsiz

Okullarda öğle yemeği ücretsiz

07.02.2023 - 00:05 | Son Güncellenme:

Bir öğün ücretsiz yemek uygulamasının başladığı İzmir’de çalışmaları inceleyen İl Milli Eğitim Müdürü Yentür, “Bin 166 okulda yaklaşık 80 bin öğrencimiz faydalanacak” dedi.

Okullarda öğle yemeği ücretsiz

Yarı yıl tatilinin sona ermesiyle, Millî Eğitim Bakanlığı’nın Türkiye genelinde ücretsiz yemek uygulaması başladı. Okul öncesi eğitim başta olmak üzere, kademeli olarak 5 milyon öğrenciye bir öğün ücretsiz yemek verilecek.

Haberin Devamı

Karşıyaka Aysel Baysak Anaokulu’nu ziyaret ederek ücretsiz yemek uygulaması kapsamında yapılan çalışmaları inceleyen İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, “Yapılan planlamalar ile İzmir’de 1166 okulda 79 bin 355 öğrencinin bu hizmetten faydalanması sağlanacak” dedi.

Beslenme alışkanlığı kazandıracak

İzmir’de uygulama için planlanan sayının, okul idaresi ve öğretmenlerin de desteği ile uygun imkanlar çerçevesinde artacağına inandıklarını söyleyen Yentür, “Hijyen şartlarına uygun olarak planlamaları yaptık ve İzmir’i uygulama için hazır hale getirdik. Özellikle erken çocuklukta ve gelişim döneminde sağlıklı beslenme önemli yer tutuyor. Çocukluk döneminde kazanılan beslenme alışkanlıkları yaşam boyu sürüyor” diye konuştu.