Ege ‘Okullarımızda bir sıkıntı yok’

‘Okullarımızda bir sıkıntı yok’

26.10.2021 - 01:25 | Son Güncellenme:

İzmir Valisi Köşger, virüs tablosunu açıkladı, “Vefat sayısı günlük 15-20. Maalesef bu vatandaşlarımızın çoğu ya aşısız ya da aşı sürecini tamamlamayanlar” dedi

‘Okullarımızda bir sıkıntı yok’

ONUR ÇAKIR - Günlük vaka sayısı maalesef bir türlü düşmüyor. Bunun sorumlusunu etrafta aramaya gerek yok! Herkes kendi önlemini alsa önemli bir yol kat etmiş olacağız. Ancak, ‘Başkasının maske takmayışını sert sözlerle eleştirirken bunu kendimiz yaptığımızda, “Bir şey olmaz” diyerek hareket ediyoruz. İzmir, diğer büyük illere kıyasla şu anda daha iyi bir nokta. Sarı kategorideyiz ama bu her an kırmızıya dönebiliriz! Onun için dikkatli olmayız. 

Haberin Devamı

‘Günde 1200-1500 vaka’

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’e kentteki son durumu sordum, kendisi şu bilgileri paylaştı: “İzmir’de durum stabil. Vaka sayımız günlük 1200-1500 aralığında. Bu kimi zaman artıyor kimi zaman düşüyor. Vefat sayımız ise maalesef günlük 15-20. Vefat edenlerin önemli bir bölümünün aşısız ya da aşı sürecini tamamlamayanlardan olduğunu üzülerek görüyoruz. Aşı olmayanlar hastalığı ya çok ağır atlatıyor ya da entübe oluyorlar. Aşı olanların ise hafif atlattıklarını gözlemliyoruz. Onun için de tüm vatandaşlarımızı aşı olmaları çağrımızı yeniliyoruz.” Vali Köşger’e okullardaki durumla da ilgili açıklama yaptı, “İzmir’deki okullarda şuan için bir sıkıntı yok. Eğitim-öğretim sürecini aksatacak bir durum yok. Bazı sınıflarımızda vaka tespit ediliyor. O zaman da sınıflar hemen karantina altına alınıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kentte geçtiğimiz kış kademeli mesai uygulamasına geçilmişti. Bu özellikle İzmir’in merkezinde pandemiden kaynaklı artan trafiğe ilaç gibi gelen bir karardı. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, benzer bir kararın alınıp alınmayacağını ise, “Ulaşımla ilgili bazı sıkıntılar vardı. O zaman mesai saatlerini değiştirmiştik. Talep gelirse elbette değerlendiririz ama şuan için böyle bir talep yok” şeklinde açıkladı. Ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi bu talebi yeniden gündeme getirmelidir diye düşünüyorum.