Ege Okumanın yaşı yok

Okumanın yaşı yok

26.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Avukat Rüyam Ağaoğlu, Yaşar Üniversitesi Marina ve Yat İşletmeciliği Programı’nı birincilikle bitirdi. Öğretmen Hasan Özbek de kızını özendirmek için yüksek lisans yapıyor...

Okumanın yaşı yok

Yaşar Üniversitesi 2020-2021 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreninde; uzun yıllar avukatlık yapıp emekli olan Rüyam Aşkım Ağaoğlu, deniz ve tekne tutkusuyla okumaya başladığı Marina ve Yat İşletmeciliği Programı’nı bitirirken kızı Dide Irmak da Hukuk Fakültesi’nden mezun olarak annesiyle meslektaş oldu. 3’üncü üniversitesini birincilikle bitiren Ağaoğlu, “Bir yıl İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde okuyup sonrasında başladığım Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1993’te mezun oldum. Tarih merakım nedeniyle açık öğretimde tarih bölümünü bitirdim. Emeklilik projesi olarak tekne alıp kullanmayı öğrenince denizciliği öğrenmek için de akademik eğitimin faydalı olacağını bildiğimden okul arayışına girdim. Kızım Yaşar Üniversitesi’nde okuduğu için okula sempatim vardı. 2018 yılında tekrar eğitime başladım. Kızımla daha çok zaman geçirdik. Ayrıca meslektaş olacak olmamız beni mutlu ediyor” dedi.

Haberin Devamı

‘Annemle arkadaş gibiyiz’

Dide Irmak da başta annesiyle birlikte aynı üniversite okuyacak olmak nedeniyle çekinceleri olduğunu belirterek, “Ancak annemle zaten arkadaş gibi bir ilişkimiz var, bu sebeple okulda vakit geçirdiğimizde de tam tersi bir etki yaptı ve okulu bana daha da ait hissettirdi. Arada beraber öğle yemeklerine gidiyorduk. Bazen ekstra faydası bile oluyordu. Evde unuttuğum bir şey olunca arayıp gelirken getirsene anne diyordum. Hedefim hep avukat olmaktı ve fikri haklar, marka hukuku alanlarına daha çok ilgim var. Gelecekte de bu alanda çalışan bir bağımsız avukat olmayı hedefliyorum” diye konuştu.

Kızına destek için yüksek lisansa başladı

Manisa’da meslek lisesi öğretmeni Hasan Özbek (53), Afyon Kocatepe Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Bölümü mezunu kızı Tuba Özbek İnce’yi (29) teşvik için birlikte yüksek lisans sınavına girdi. Sınavı kazanarak makina mühendisliği bölümünde kızıyla birlikte yüksek lisans yapan Hasan Özbek, sunduğu projede 1800’lü yıllarda imal edilmiş motoru güneş enerjisiyle çalışır durumda tasarladı. Özbek, “Ben bir öğretmenim, birçok öğrenci mezun ediyorum. Bu yaşta okuyor, yüksek lisans yapıyorum diyerek birçok öğrencime yol gösterdiğime inanıyorum, ki birçoğu da bu anlamda adım attı. Kızımla beraber inşallah bu sene mezun olacağız” dedi. Tuba Özbek İnce ise, “Herkes duyduğunda çok şaşırıyor. Hoşlarına da gidiyor” diye konuştu.