Ege Olgun: 45 mahallede kardeşçe yaşıyoruz

Olgun: 45 mahallede kardeşçe yaşıyoruz

29.09.2017 - 03:54 | Son Güncellenme:

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, MHP’li Tanrıkulu’nun Pınarbaşı ve Işıkkent mahallelerinin ilçe olmasıyla ilgili açıklamalarını doğru bulmadığını söyledi, “Bornovalılar 45 mahallede kardeşçe huzur içinde yaşıyor” dedi

Olgun: 45 mahallede kardeşçe yaşıyoruz

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu’nun, Bornova’da Pınarbaşı ve Işıkkent mahallelerinin birleştirilerek Pınarkent adıyla ilçe olması için mahallelerde görüşme yapması ve bunun için yasa teklifi vereceğini ifade etmesi tepkiyle karşılandı.

Haberin Devamı

‘Biz bir bütünüz’

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bornova’nın 45 mahallesiyle bir bütün olduğunu hatırlattı, bu girişimleri doğru bulmadığını açıkladı. İlçede ayrıştırıcı bir faaliyette bulunulmasını doğru bulmadığını vurgulayan Başkan Atila sözlerine şöyle devam etti: “Her mahallemiz birbirinden önemli. Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi ‘Yurtta barış dünyada barış’ diyoruz. Bornovalılar 45 mahallede kardeşçe huzur içinde yaşıyor. Işıkkent ve Pınarbaşı da bizim gözbebeğimiz olan mahallelerimiz. Bu konuda ayrıştırıcı faaliyetleri doğru bulmuyorum. Geçmişte buralarda farklı belediyeler vardı ancak uzun süredir Bornova Belediyesi çatısı altında hizmet alıyorlar. Vatandaşımız aldığı hizmetten de memnun. 2009 sürecinde Bornovadan 3 mahalle ayrışmıştı. Bu konuyla ilgili travma halen sürüyor. Bu tür faaliyetler o nedenle doğru değil.”