Ege Omuz hastalıklarına artroskopik yöntem

Omuz hastalıklarına artroskopik yöntem

14.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Omuz hastalıklarına artroskopik yöntem

Tınaztepe Hastanesi’nden Dr. Özçelik, yöntem küçük kesilerle uygulandığı için, ameliyat sonrası iyileşmenin daha kısa sürede sağlandığını belirtti.

Haberin Devamı

Artroskopinin 0,5 cm’lik kesilerden yüksek çözünürlüklü kamera yardımıyla yapılan tanı ve tedavi yöntemi olduğunu anlatan Özel Tınaztepe Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Çağrı Özçelik, omuz artroskopisinin omuzun döndürücü manşet yırtıklarının onarımı, tekrarlayan omuz çıkıkların tedavisi, kas sıkışmasında kemik çıkıntılarının tıraşlanması, labrum yırtıklarının tamiri ve serbest kıkırdaklarının çıkarılması gibi birçok omuz hastalıklarının tedavisinde tercih edildiğini söyledi.

Avantajları çok

Op. Dr. Özçelik, “Omuz artroskopisi kapalı bir ameliyat yöntemidir. Yara izi yok denecek kadar azdır, ayrıca hastalıkların daha detaylı görüntüleme olanağı, ameliyat sırasında doktora sağladığı rahatlık, daha az komplikasyon riski, daha hızlı iyileşme süresi, daha ağrısız ameliyat sonrası süreç, bu yöntemin sağladığı avantajlardır. Hasta genellikle aynı gün ya da ertesi gün taburcu edilir. İyileşme süreci açık ameliyata göre çok hızlı olsa da 1 hafta dinlenme tavsiye edilir. 2-3 hafta kol askısı kullanmak gereklidir. Ameliyattan sonra hızlı iyileşmek için egzersiz programını da aksatmamak gerekir. İyileşme süresi hastalığa, hastalığın ciddiyetine ve kişiye göre farklılık gösterebilir. Bazı hastalarda 2-3 haftada iyileşme sağlanırken, bazı hastalarda daha uzun sürebilir” diye konuştu.