EgeÖnce kendi kaçak villasını yıktırdı

Önce kendi kaçak villasını yıktırdı

13.11.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce bir ilke imza attı. Seçim öncesi yolsuzluklarla çalkalanan ilçede, herkese örnek olsun diye, kendi villasına ait kaçak bölümlerini yıktırttı

Önce kendi kaçak villasını yıktırdı

Yerel seçimler öncesi yolsuzluk haberleriyle gündeme gelen Güzelbahçe, deyim yerindeyse imaj tazeliyor. CHP’li Belediye Başkanı Mustafa İnce ve Yardımcısı Leyla Cengiz, vatandaşa örnek olmak için yıkımlara kendi mülklerinden başladı. Meclis Başkanvekili Alpay Kandemir ise kendisinin de restoran işlettiği liman bölgesindeki belediyeye ait mülklerin kiralarının artırılması önergesini onayladı.

Kararlara etki yapmadılar
Başkan İnce, yeni evi için Ruhsat Bölümü’nün hazırladığı “Balkondan ileriye taşılarak ek kolon yapılmış” raporu üzerine yıkımı bizzat kendi yaptırdı. Yardımcısı Leyla Cengiz, eşinin de hissesi bulunan kafeterya için İmar Müdürlüğü’nün verdiği, “Çökme tehlikesi var. Yıkılmalı” raporuna uydu. Kararı veren komisyonun başkanlığını da yapan Cengiz, diğer üyeleri etkilememek için oylamaya katılmadı. Meclis Başkanvekili Alpay Kandemir ise kendisinin de restoran işlettiği, liman bölgesindeki belediyeye ait mülklerin kiralarına yapılan zammın, meclisten geçmesine engel olmadı.
Başkan İnce, “Kurallar herkes için eşit uygulanmalı. Hizmet anlayışımızda kimsenin ayrıcalığı yok” dedi. Başkanvekili Kandemir de, “Güzelbahçe’de yaşayan herkes bilmelidir ki kurallar hepimiz için aynı şekilde uygulanmaktadır. Vatandaş Alpay Kandemir olarak diğer işletmecilerle birlikte ben de zamlara itirazımı yapacağım” diye konuştu.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler