Ege Önlem uyarısı

Önlem uyarısı

17.05.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Turizm ilçelerinin belediyelerine çağrıda bulunan Destination İzmir Başkanı Tercan, “Sezona hazırlıksız yakalanmayın” dedi

Önlem uyarısı

Destination İzmir Başkanı Bülent Tercan, Ege Bölgesi’ndeki turizm ilçelerinin belediyelerine, “Bayramdan sonra ilk iş gereken önlemleri almak” çağrısında bulundu. Turizm ekonomisinden geçimini sağlayan ilçelerin sezona hazırlıksız yakalanmaması gerektiğini ifade eden Tercan, “Çeşme, Foça, Kuşadası, Bodrum, Marmaris gibi turizm gözdesi beldelerin yerel yönetimlerinin bu hazırlık sürecinde daha etkin olmaları gerekiyor. Belediyelerinin ihmal etme lüksü yok. Ayrıca 5393 sayılı yasa da bunu emrediyor” diye konuştu. Başta sahil beldeleri olmak üzere yerel yönetimleri göreve davet eden Tercan, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

Birlikte adım atalım

“Devletin aldığı tedbirlerine ilaveten seferberlik ilan edin, göreceksiniz ki halkınız da, bölgenizdeki turizm aktörleri ve tesis sahipleri de sizi izleyecek ve destek verecek. Bu işin siyasi bir yönü yok. Çoğu zaten 2-3 ay çalışan bu yerlerdeki halkın refahı için gerekli adımları birlikte atalım. Denizi ile turistleri büyüleyen beldelerde, plajları mesafeli hale getirmek, şenzlonglar arası mesafe hazırlıkları yapmak, ilçe merkezlerinde hijyen alarmı vermek, zabıtalar vasıtası ile ilçelerin pandemi ile doğru orantılı turizm hazırlıklarını organize etmek gerekiyor. Maalesef bu yönde hazırlıklar yapıldığını görmüyoruz.”