Ege Operasyondan başkanlık koltuğuna

Operasyondan başkanlık koltuğuna

31.03.2009 - 05:00 | Son Güncellenme:

İzmir’de son 1.5 yıl içinde düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan Alaçatı Belediye Başkanı CHP’li Muhittin Dalgıç ve 8 ay cezaevinde tutuklu kalan Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, yeniden başkan seçilerek, üzüntülerini unuttu.

Operasyondan başkanlık koltuğuna


Alaçatı Belde Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, 12 Şubat’ta ‘Fare Kapanı’ operasyonu nedeniyle gözaltına alındı. Mahkeme, Dalgıç’ı serbest bıraktı. CHP tarafından yeniden aday gösterilen Dalgıç, bir kez daha başkan seçildi. Temmuz 2007’deki ‘Hortum’ operasyonunda tutuklanıp, 8 ay cezaevinde yatan Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu da çarpıcı sonuca imza attı. Cezaevinden çıktıktan sonra görevine iade edilen Karaosmanoğlu’nun sevinci, CHP Genel Merkezi’nin kendisini aday göstermemesi üzerine yarıda kaldı. Pes etmeyen Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da araya girmesiyle aday olabildi. Seçimi de yüzde 56’lık oy oranıyla kazandı.
Yüzde 55.62’yle seçildi
Ocak 2009’daki ‘Sarmaşık’ operasyonuyla tutuklanan ve üç aydır cezaevinde olan Güzelbahçe Belediyesi eski başkanı Ertan Avkıran da iki dönemdir başkanlık yaptığı ilçesinde meclis üyesi seçildi. Avkıran’ın yerine aday gösterilen Mustafa İnce de yüzde 55.62’lik oy oranıyla başkan seçildi.