Ege Örnekköy’e stat müjdesi

Örnekköy’e stat müjdesi

16.12.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Özak, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, TFF Başkanı Özgener ve Gençlik Spor Genel Müdürü Akgül, Ankara’da bir araya geldi. Dörtlü zirvede, Örnekköy’e 15 bin kişilik stat yapımı kesinleşti

Örnekköy’e stat müjdesi

Türkiye’nin, 2016 Avrupa Futbol Şampiyanası adaylığı sürecinde, Futbol Federasyonu’nun, İzmir’e 40 bin kişilik stat projesi, şampiyonanın kaybedilmesi sonrası rafa kalkmıştı. Ancak Başkan Aziz Kocaoğlu’nun, Örnekköy’e stat yapımına yönelik girişimleri sonuç verdi. Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak, Kocaoğlu, TFF Başkanı Mahmut Özgener ve Gençlik Spor Genel Müdürü Yunus Akgül anlaştı.
Ankara’daki ‘dörtü zirve’de, Örnekköy’e 15 bin kişilik stat yapılması kesinleşti. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, TFF ve Büyükşehir Belediyesi arasında en kısa sürede protokol imzalanması kararlaştırıldı. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı projenin, hayata geçirilmesi konusunda herhangi bir gecikme olmaması için çalışmalara hemen başlanması konusunda da görüş birliğine varıldı.

Haberin Devamı

2020’ye aday olunursa ‘ATATÜRK’ yenilenecek
Öte yandan, Türkiye’nin, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’nı düzenlemek için aday olması da gündemde... İzmir’de UEFA kriterlerinde bir stat olması zorunluğu da masaya yatırıldı. Zirveden, adaylık sözkonusu olursa, Atatürk Stadı’nın yenilenmesi kararı çıktı. UEFA’ya, İzmir’de maçların oynanması için modernize edilecek Atatürk Stadı’yla başvurulacak.