Ege Otizmli çocuklara eğitim yuvası

Otizmli çocuklara eğitim yuvası

05.12.2022 - 00:05 | Son Güncellenme:

Aydın Büyükşehir ve Kuşadası belediyelerinin işbirliğiyle ilçeye kazandırılan “Kuşadası Elma Şekerleri Çocuk Gelişim Merkezi ve Kuşadası Otizm Destek Merkezi” hizmete açıldı.

Otizmli çocuklara eğitim yuvası

Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Kuşadası Belediyesi’nin birlikte inşa ettiği, Hacıfeyzullah Mahallesi’nde bulunan ‘Kuşadası Elma Şekerleri Çocuk Gelişim Merkezi ve Kuşadası Otizm Destek Merkezi’ düzenlenen bir törenle açıldı.

Haberin Devamı

Dört proje daha olacak

2023 yılında Aydın Büyükşehir ile dört benzer proje daha hayata geçireceklerini söyleyen Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, “ Türkiye’nin ihtiyaçlarından yola çıkarak ve Kuşadası’nın ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak Aydın Büyükşehir Belediyemizle birlikte Kuşadası’nın eksikliklerini gidermeye devam ediyoruz” dedi. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ise, “Otizmli çocukların da diğer çocuklar gibi haftada 45 saat eğitim alması gerekiyor. Şu dönemde maalesef otizmli çocuklar yeterli eğitim alamıyor. Merkezi hükümet otizmli çocuklarımıza ayda sadece 8 saat eğitim veriyor. Buradan ben tekrar söz veriyorum. Bu sözü de Sayın Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu’ndan aldım. İktidar olduğumuzda özel çocuklarımız da diğer çocuklar gibi haftada 45 saat eğitim alacaklar” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yardımlar arttı

Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Kuşadası Belediyesi’nin büyük bir uyum ve işbirliği içerisinde çalıştıklarına dikkat çeken CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da, “Belediyelerimiz, görevde oldukları yerlerde yardımları 4 katına çıkardı. Ve yapılmayan birçok işi yaptı. Biz belediye başkanlarımızla gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı. CHP Yurtdışı Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ise, “Sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini veriyoruz” dedi.