Ege Otomotivciler memnun

Otomotivciler memnun

05.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Motorlu taşıtlar için uygulanan yüzde 15 ÖTV indirimi, sektörü sevindirdi. Ege Otomotiv Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Akkalay, “Kredi faizlerinin düşürülmesini de bekliyoruz” diye konuştu

Otomotivciler memnun

Binek araçlarda ÖTV’nin, ticari araçlardaysa KDV’nin düşürülmesi, otomotiv sektöründe memnuniyetle karşılandı. Ege Otomotiv Derneği (EGOD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Akkalay, sektörde canlılığın artacağını ifade etti. Pazarın yüzde 90’dan fazlasını kapsayan düzenlemeyle birlikte, en düşük ÖTV oranının yüzde 45’ten yüzde 30’a indiğini belirten Akkalay, “Yapılan düzenleme, otomobil fiyatlarını 20 bin lira kadar aşağı çekti. Motor hacmi 1.6 olan ve ÖTV matrahı 70 bin lirayı geçmeyen modellerin ÖTV oranı yüzden 45’ten yüzde 30’a düştü” dedi.

Haberin Devamı

Sektör küçüldü

Yılın dokuz aylık döneminde pazarın yüzde 26, eylül ayında ise yüzde 68 oranında daraldığını sözlerine ekleyen Akkalay, “Ticari araçlarda da KDV’nin yüzde 18’den yüzde 1’e düşürülmesi de satışlara büyük bir ivme getirecek. Bunların yanında kredi faizlerinin de düşürülmesi düzenlemelerin daha etkili olmasını sağlayacaktır” diye konuştu.

Otomotivciler memnun

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Aybayrak, ‘Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı’ kapsamında, birçok sektörde KDV ve ÖTV indirimi uygulaması başlatmıştı.