Ege Otoyolla turizm hareketlenecek

Otoyolla turizm hareketlenecek

19.04.2022 - 02:27 | Son Güncellenme:

163 kilometrelik Denizli-Aydın Otoyolu’nda çalışmalar yarıyı geçti. Yıl sonunda hizmete alınması planlanan proje Antalya’ya da uzanacak... Ege ve Akdeniz’in turizmi, yolun etkisiyle daha da ivme kazanacak...

Otoyolla turizm hareketlenecek

DENİZLİ İHA - Türkiye’nin Ulaşım ve Lojistik Mastır Planı’nda yer alan, 163 kilometrelik Denizli-Aydın Otoyolu’nun yapımı sürdürülüyor. AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, otoban inşasının yarıyı aştığını belirtti. Otoyolun 97 kilometresi Aydın’da, 66 kilometresi de Denizli’de bulunuyor. Projeyle, Türkiye’nin önemli tarım, turizm ve tekstil bölgelerinden Aydın ve Denizli, daha kısa sürede Antalya’ya da bağlanacak. Ege ve Akdeniz’in turizmini güçlendirmesi beklenen otoyolun tamamlanmasıyla, 7 saat olan İzmir-Antalya arasının 3 saatte gidilebileceği belirtiliyor.

Haberin Devamı

AK Parti Grup Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan, milletvekilleri Şahin Tin ve Nil Ökike ile İl Başkanı Yücel Güngör’den oluşan AK Parti heyeti, Karayolları 2. Bölge Müdürü Murat Gönenli’den bu güne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Heyet, otoyolun asfaltla kaplandığı Babadağ bölgesinde de çalışmaları gözlemledi.

‘Ana güzergâha girildi’

Projenin ana gövdesinde 10 kilometrelik eksik kaldığını belirten Karayolları 2. Bölge Müdürü Murat Gönenli, “Aydın-Denizli Otoyolu’nun tamamlanmasının ardından, 2035 yılı hedefleri içinde yer alan, Denizli-Burdur-Antalya Otoyolunun tamamlanması ile birlikte kesintisiz bir şekilde Akdeniz’e otoyol bağlantısı sağlanacak. Otobanımızın 54 kilometrelik ana gövdesi, 12 kilometrelik ise bağlantı yolları var. Bu 54 kilometrelik kesiminde, 44 kilometrelik ana güzergâhına girdik. 10 kilometrelik bir eksiğiniz kaldı. Aydın-Denizli sınırına 2 kilometre, Kumkısık bölgesine 2 kilometre ve Karakoca bölgesinde zemin ıslah yaptığımız 6 kilometrelik kesim var” dedi.

Haberin Devamı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da, Ankara’da yaptığı açıklamada, Aydın-Denizli Otoyolu’nun yapım çalışmalarına devam edildiğini belirtti.