Ege Özürlülere memurluk müjdesi

Özürlülere memurluk müjdesi

14.11.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ulema, orta öğretim mezunlarını da kapsayan engelli memur alımı sınavının 2012’de yapılacağını açıkladı

Özürlülere memurluk müjdesi

AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, engelli vatandaşların istihdamına yönelik “Bedensel, işitme ve görme engelliler için kendi gruplarında yapılacak sınavlarla engelli istihdamında birtakım iyileştirmeler hedefliyoruz. Yeni yönetmeliğe göre, tüm kamu kurum ve kuruluşlarına özürlü memur alımı gerçekleştirilecek” dedi. Ulema, Altındağ’da kendisine engelli istihdamı ile ilgili soru soran gence müjdeyi verdi. Yeni yönetmeliğe göre, tüm kamu kurum ve kuruluşlarına özürlü memur alımı gerçekleştirileceğini belirten Ulema, ortaöğretim, ön lisans veya lisans düzeyindeki mezunları kapsayacak sınavın 2012’de gerçekleştirileceğini belirtti.
Meclis’te aynı zamanda Sosyal İşler Komisyonu üyesi olan Ulema, konuyla ilgili olarak, Tüm kamu kurum ve kuruluşlarına özürlü memur alımı; ÖMSS adlı Özürlü Memur Seçme Sınavı’yla yapılacak” diye konuştu.

Üniversiteliler, Kocaoğlu ile buluştu
Geçtiğimiz ay Gediz, Şifa ve İzmir üniversitelerini ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, üniversite turuna İzmir Ekonomi Üniversitesi ile devam etti. İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ekrem Demirtaş, Rektör Prof. Dr. Attila Sezgin ve Genel Sekreter Levent Gökçeer tarafından ağırlanan Başkan Aziz Kocaoğlu, ziyaretinin ardından üniversiteli gençlerle de bir araya geldi.