Ege Patent listelerinde Türkiye üst sıralarda

Patent listelerinde Türkiye üst sıralarda

04.05.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Yaşar Üniversitesi Bilgi ve Teknoloji Transfer Ofisi tarafından Türk Patent ve Marka Kurumu işbirliğiyle “Yazılım Tabanlı Buluşların Patentle Korunması” konulu çalıştay düzenlendi.

Patent listelerinde Türkiye üst sıralarda

Çalıştayda konuşan Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, “2020 aralık ayında yayınlanan Dünya Fikri Mülkiyet Raporu’na göre; Türkiye, sınai mülkiyet başvurularında dünyada 10. sırada, ulusal patent başvurularında 14. marka başvurularında 8. sırada ve tasarım başvurularında ise dünyada 6. sırada” dedi. Yıllara göre patent başvurularının yüzde 10’dan fazlasının üniversitelerden yapıldığını söyleyen Asan, “Üniversitelerimizden ticarileşmeyle ilgili olarak da güzel haberler alıyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Yazılıma öncelik veriyoruz

Teknik çözüm bekleyen sorunlara ışık tutacak araştırmalar yapmanın üniversitelerin temel görevlerinden olduğunu vurgulayan Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer de, “Üniversitemizin kuvvetli olduğu alanlardan olan yazılım ve bilgisayar tabanlı araştırma konularının patentle korunması, öncelikle hedeflerimizden biri” diye konuştu.