Ege Patilerin en mutlu günü!

Patilerin en mutlu günü!

09.06.2022 - 01:30 | Son Güncellenme:

Çiğli Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Pati Dostları Festivali yoğun katılımıyla gerçekleşti. Can dostlar sahiplendirildi.

Patilerin en mutlu günü

Çiğli Belediyesi tarafından Akvaryum Kafe Restoran’da düzenlenen Pati Dostları Festivali’nde, hayvanseverler beşinci kez bir araya geldi. Gün boyunca düzenlenen konser, spor oyunları, yarışmalar, tiyatro ve çocuklar için yüz boyama etkinliklerinin yanı sıra Veteriner İşleri Müdürlüğü’nce tedavisi tamamlanan sahipsiz hayvanların sahiplendirilmesi, ücretsiz mama ve kedi evi dağıtımında bulunuldu.

Haberin Devamı

Çiğli Kent Konseyi Hayvan Hakları Komisyonu ile ilçede faaliyet gösteren hayvan hakları dernekleri ve sivil toplum örgütleri festival alanında kurdukları stantlarda hayvanseverlere hayvan haklarıyla ilgili bilgilendirmede bulundu. Sokak sakinlerinin beslenme ihtiyaçlarının karşılanması adına satış yapılan stantlara vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Öte yandan festivale katılan tüm hayvanseverlere sokak sakinlerini beslemeleri için ücretsiz mama ve kedi evi dağıtımı yapıldı. Birçok sokak sakini de festivalin ardından yeni yuvasına kavuştu. Festivale yoğun ilgi gösteren çocuklar için de yüz boyama etkinliği, Türk bayraklı balon dağıtımı ve çeşitli spor aktiviteleri gerçekleştirdi. Çocukların ebeveynleriyle birlikte katıldığı halat çekme ve zumba dans gösterisi oldukça renkli anlara sahne oldu. Çocuklar “Çilek ve Arkadaşları” isimli tiyatro oyununu hep birlikte seyrettiler. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Göreve geldiğimiz günden bu yana aynı gökyüzü altında yaşadığımız tüm canlılara eşit hizmet anlayışıyla çalışıyoruz. Çiğlimizin sokaklarında bizlerle yaşayan can dostlarımızın beslenme, barınma ve tedavi işlemlerini titizlikle yapıyoruz” dedi.