Ege 'Pırlantalar ailelerin yüklerini azaltıyor'

'Pırlantalar ailelerin yüklerini azaltıyor'

11.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Buca Belediyesi, çocukların gecici olarak bakıldığı, ailelere rahat nefes aldıran Pırlanta merkezlerinin 8’incisini Buca Koop Mahallesi’nde açtı. Başkan Piriştina, “Merkezlerde, çocuklarımızı geleceğe hazırlıyoruz” dedi

Pırlantalar ailelerin yüklerini azaltıyor

Buca Belediyesi, 3-6 yaş arası çocuklara günde 3 saat ücretsiz geçici bakım hizmeti veren Pırlanta merkezlerinin 8’incisini Buca Koop Mahallesi’nde açtı. 5 bin 500 metrekare yeşil alan üzerinde konumlanan merkezle birlikte 1300 metrekare otopark alanı, çocuk oyun alanları ve dinlenme bölgeleriyle dikkat çeken Buca Koop Parkı da düzenlenen törenle hizmete alındı.

Haberin Devamı

İsmi değişikliği talebi

Açılış törenine katılan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, minikler tarafından İzmir Marşı’yla karşıladı. Buca Koop Mahalle Muhtarı Hakan Dönertaş, uzun yıllardır uğraşmalarına rağmen bir türlü yapamadıkları park projelerinin Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina sayesinde pırlanta merkeziyle birlikte 10 katı büyüklük ve işlevsellikte hayata geçirildiğini söyledi. Dönertaş, bölge halkının Buca Koop Parkı’nın isminin Atatürk Parkı olarak değiştirilmesi yönündeki talebini de Başkan Piriştina’ya iletti.

Başkan Levent Piriştina, parkın isminin Atatürk Parkı olarak değiştirilmesi talebini memnuniyetle meclis gündemine getireceklerini söyledi.

Başkan Piriştina, merkezin kurdelesini Nursel Tunail ve davetlilerle birlikte kesti.

‘Bu, sadece bir kreş değil’

Pırlanta merkezlerinin sadece kreş olarak görülmemesi gerektiğini, çocuklarla birlikte kadınların gelişiminde etkin rolü olduğunu belirten Başkan Piriştina, “Pırlanta merkezlerinin sayısı arttıkça, anneler, çocuklarını bizlere emanet ettikçe her ayırdığı zaman her kazandığı dakika ülkenin aydınlık geleceğine yetiştirdiğimiz kadınlar olacaktır. Bu gördüğünüz sadece kreş değildir. Çocuklar yarının değil bugünün paydaşları. Çocuklarımız pırlanta merkezlerinde geçirdiği zamanda paylaşmayı öğreniyor, eğleniyor, Türkiye’nin aydınlık geleceğine hazırlanıyor. Bu yükü ebeveynlerin sırtından alıyoruz” dedi.