Ege Portekiz’den yeni yatırım

Portekiz’den yeni yatırım

02.11.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir ve Ege Bölgesi’ne Portekizli yatırımcıları getirmek için çalışmaları hızlandıran, Portekiz İzmir Fahri Konsolosu Fahri Gökyayla, bu ülkedeki firmaların golf sahasından oyuncak mağazasına, özel otoparktan elektrikli otobüse kadar pek çok alanda yatırım niyeti olduğunu söyledi.

Portekiz’den yeni yatırım

“Dünyada 250 milyon kişi Portekizce konuşan ülkelerde yaşıyor ve bu ülkelere açılmanın yolu Portekiz’le iyi ilişkiler kurmaktan geçiyor” diyen Gökyayla, Türkiye’nin 2023’teki hedefine ulaşabilmesi için bu tür pazarları değerlendirmesi gerektiğini dile getirdi. Onyria Otel Zinciri’nin Özdere’de Carpe Diem Claros Oteli’ni satın aldığını söyleyen Gökyayla, grubun şimdi Pamucak’ta 5 milyon Euro’luk yatırımla 27 delikli golf sahası kurmak istediğini söyledi. Fahri Gökyayla, Portekizli golf yatırımcılarından Pestena’nın da Türkiye’de araştırma yaptığını Onyria Otelleri’nin yatırım yapması halinde bu firmanın da Ege ve İzmir’e yöneleceğini ifade ederek, “Şehir içi elektrikli otobüs üreten Salvador Caetano İzmir’de yatırım yapmak istiyor ve yerli ortak arıyor.

Brisa otoyollarla ilgileniyor
Bu yatırım 10 milyon Euro’yu bulacak. İstanbul’da özel otopark işleten Emparque’nın İzmir’deki fırsatları gözlediğini biliyoruz. Portekizli çocuk giyim ve oyuncak markası Zippy, İstanbul’dan sonra ikinci mağazasını İzmir’e açma kararı aldı. Simoldes otomotiv yan sanayine kalıp üretmek istiyor, Brisa da Türkiye’de otoyollarla ilgileniyor.” bilgisini verdi.

Ege’de Portekizli iki büyük firma
* Portekiz’in büyük elektronik firması Sparks’ın Vestel ve Arçelik gibi devlere metal parçalar ürettiyor
* Türk-Portekiz ortak firması Alkeg Tegopi’nin de rüzgar santrali direklerinin üretimini yapıyor.