Ege Proje birliği

Proje birliği

13.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

İzmirli iş insanı Kemal Çolakoğlu’nun yerel seçimlerde yarışacak isimlere önerdiği 41 başlığa, CHP Büyükşehir Başkan adayı Tunç Soyer sahip çıktı.

Proje birliği

İzmir Meksika Fahri Konsolosu Kemal Çolakoğlu, ‘Akdeniz’in yıldızı hedefine adım adım’ sloganıyla birikim ve tecrübeleri doğrultusunda oluşturduğu 41 proje kitapçığını, CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer’e takdim etti. Proje ve önerileri dinleyen Soyer, 41 başlığın kent için hayal ettikleriyle bir çok benzerliği olduğunu belirtti, “Seçilirsem Çolakoğlu’nun önerdiği projeleri de hayata geçirmek için var gücümle çalışacağım” dedi. Çolakoğlu’nun önerileri arasında öne çıkan projeler şunlar oldu:

Haberin Devamı

Dev dönme dolap

“Konak’taki tarihi hastanenin sağlık müzesi olması, İzmir’in Türkiye’nin hava yollarının ikinci Hub yapılması, Kemeraltı’nın gelişiminin sağlanması, rabalı vapurun Karşıyaka-Konak arasında on dakikada bir kalkacak sistem olması, Alaybey Tersanesi’in mArina olması, Konak Pier-Pasaport İskelesi arasının yeniden düzenlenmesi, her sene milli, beş yılda bir Uluslararası İzmir İktisat Kongresi yapılması, Tarihi Elektrik Fabrikası’nın Sanayi Müzesi’ne dönüştürülmesi, Alsancak’taki siloların otele dönüştürülmesi, Kordon dolgu alanına kafe ve restoranların taşınması, Fuar alanına 150 metre çapında dönme dolap yapılması, Körfeze su jeti yapılarak geceleri renkli ışıklarla donatılması, İnciraltı sağlık serbest bölgesi yapılması, Batı Ege Medeniyetler Müzesi kurulması ve Kongre İzmir binası yapımı.

Haberin Devamı

‘Yeni masallarımız olacak’

Yerel Yönetimlerde Spor Politikaları konulu toplantıda konuşan CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer, ulusal ve uluslararası tüm spor organizasyonlarına ev sahipliği yapmaya talip oldularını, kenti Türkiye’de amatör sporların başkenti yapacaklarını söyledi. Sporla ilgili iki somut hedefi bulunduğunu ifade eden Soyer, şöyle konuştu:
Marka olmanın yolu spor

“Buz pateninde dönya şampiyonu olmaya aday İzmir Büyükşehir Belediyesi sporcusu Masal Oran’ı (6) gördüm. Bu topraklardan böyle pırıl pırıl çocuklar çıkıyor. Yeter ki önlerini açalım ve onların elinden tutalım. Kaynağımız ve enerjimiz var. Biz İzmir’i dünyanın en güçlü 100 marka kentinden biri yapmak istiyoruz ama bu kentin sokaklarında uyuşturucu kullanma yaşı 10’a düştüyse oradan bir dünya markası çıkmaz. İzmir’in arka sokaklarında yaşayan çocukları mutlaka sporla buluşturacağız.