Ege Ramazan’da doğru beslenmenin yolları

Ramazan’da doğru beslenmenin yolları

13.04.2021 - 00:03 | Son Güncellenme:

İZMİR Ekonomi Üniversitesi Medical Park Hastanesi Fonksiyonel Tıp Diyetisyeni İrem Tuğçe Korkut ile Sedef Tamcı, Ramazan’da dikkat edilmesi gerekenler konusunda tavsiyelerde bulundu.

Ramazan’da doğru beslenmenin yolları

Korkut, “İftarı 1 su bardağı su ile açtıktan sonra yemeğinize başlayın, daha sonra yemek bitiminden 40 dakika sonra su tüketmeniz daha doğru olacaktır. Hafif, sindirimi kolay besinlere yer verin” dedi. Tamcı da, “İftarda önü öğün olarak protein tüketin. Yeşil salata ya da sebze tüketmeyi ihmal etmeyin.

Haberin Devamı

Sahurda tüketeceğiniz protein ve life bir miktar sağlıklı yağ da eklemelisiniz, böylece gün içerisinde daha az acıkmanızı sağlarsınız” diye konuştu.