Ege Reçeteyi açıkladı

Reçeteyi açıkladı

12.01.2020 - 00:04 | Son Güncellenme:

İzmir İl Sağlık Müdürü Öztop, “Sağlık turizmi potansiyelini daha iyi kullanmak için yurt dışına yönelik pazarlama stratejisi geliştirmeliyiz” dedi

Reçeteyi açıkladı

İzmir Ticaret Odası (İZTO) 31’inci Sağlık Grubu’nun düzenli olarak gerçekleştirdiği sektör toplantılarına bu ay İzmir İl Sağlık Müdürü Mehmet Murat Öztop konuk oldu. Toplantıda, sağlık sektörü ile ilgili problemler ve sağlık turizmi masaya yatırıldı.

Sağlık turizminin İzmir’deki özel sektör ve kamu sektörünün çıkış kapısı olacağını belirten Öztop, “Sağlık turizminin yüzde 90’nını İstanbul yapıyor. Geriye kalan yüzde 9’u Antalya’ya aitken İzmir, Ankara ve diğer şehirler, kalan yüzde 1’i paylaşıyor. Şehrimizin çok iyi özel hastaneleri, çok iyi üniversiteleri ve çok iyi kamu hastaneleri var. Uygun fiyata kaliteli sağlık hizmeti veriyoruz. İzmir özelinde doğrudan uçuşlar gibi dezavantajlarımız var. Ancak bu sağlık hizmeti almak isteyenlerin şehrimize gelmesi için engel değil. İzmir’in maalesef en büyük sorunu yurt dışına yönelik pazarlama stratejisinin olmaması” dedi.

Yılın ikinci yarısı

İzmir’de açılacak şehir hastanesi ile ilgili de bilgi veren Öztop, “633 bin metrekare kapalı alana ve 2060 yatak kapasitesine sahip şehir hastanesi, 2020 yılının ikinci yarısında açılacak. 300 yatak fizik tedavi bölümü için kullanılacak. 384 tane ise yoğun bakımı olacak. Şehir hastanesinin özel sektörü sekteye uğratacağını düşünmüyorum” dedi.