Ege Rüzgarın Kızı Fransa'da esecek

Rüzgarın Kızı Fransa'da esecek

10.05.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Rüzgarın Kızı Fransada esecek

Danimarka’da düzenlenen Uluslararası Rüzgâr Sörfü Birliği Kadınlar Slalom Dünya Şampiyonası’nda ikinci olan ve gençlerde de üst üste 4 şampiyonluğu bulunan Göztepe Spor Kulübü’nün milli sörfçüsü Fulya Ünlü, başarı hikâyesini Milliyet Ege’ye anlattı. Ünlü, “Ülkemin ve kulübümün adını ileriye taşımak için çok çalışmaya devam edeceğim. İlk durak, 24-29 Haziran’da Fransa” dedi.

Haberin Devamı

Başarısındaki en büyük payın çok çalışmak olduğunu vurgulayan milli sörfçü Fulya Ünlü, “Asla vazgeçmeden, en iyisi için mücadele ettim; etmeye de devam edeceğim” dedi. Topladığı kupalar ve kazandığı başarılarla ‘Rüzgârın Kızı’ olarak anılan ve son olarak Eylül ayında Danimarka’da düzenlenen Uluslararası Rüzgâr Sörfü Birliği (IFCA) Kadınlar Slalom Dünya Şampiyonası’nda gümüş madalyaya ulaşan Ünlü, Milliyet Ege’ye içten açıklamalarda bulundu. Göztepe Spor Kulübü sporcusu da olarak başarıdan başarıya koşan Ünlü, “Ülkemin ve kulübümün adını ileriye taşımak için çok çalışıyorum” diye konuştu.

Danimarka’da elde ettiğiniz Dünya ikinciliğine nasıl hazırlandın ve yarışlar nasıl geçti?

Hem mental hem de fiziksel olarak hazırlıklarımı başlattım ve sürdürdüm. Kara ve deniz antrenmanlarımı daima düzenli yaptım. Kara antrenmanlarıma ek olarak reformer pilatesi de eklemiştim. Kondisyonerlerimizin de hazırladığı programlarla sıkı bir çalışma temposu içinde oldum. Her türlü fiziki zorluğa kendimi hazırlamıştım. Bunların da ekstra faydasını gördüm. Fazlasıyla çalışarak yoğun bir tempoda Dünya ikinciliğine ulaştım diyebilirim. Çok soğuk bir ortamdı. Gidip yarıştığım en zorlu parkurlardan birisiydi. Su, fazlasıyla soğuktu. Rüzgârla mücadele etmek zaten başlı başına bizim işimiz, ama işin içine bir de soğuk eklenince şartlar gerçekten zorlayıcı oldu. Yarış öncesi ve aralarda ısınmak için büyük bir çaba sarf ettim. Güzel, zorlu ve bol deneyimli bir yarıştı diyebilirim. Çalışmalarımı hâlâ sıkı bir şekilde sürdürüyorum.

Haberin Devamı

Elde ettiğiniz başarılar karşısında çevrenizdekilerin tepkileri neler oldu?

Dünya ikinciliğimden sonra da, yarışma esnasında da Göztepe taraftarının büyük desteğini fazlasıyla hissettim. Bu destek devam ediyor. Bu kulübün sporcusu olduğum günden bu yana beni kendilerinden biri olarak görüyorlar. Bu, benim gerçekten bulunduğum yere ait olduğumu hissettiriyor. Dünya ikinciliğiyle yurda döndüğümde ise kulübüm ve Başkanımız Mehmet Sepil başta olmak üzere herkesten büyük destek gördüm. Taraftarımız, bu süreçte de beni tebrik mesajlarına boğdu. Ardından kulübümüzün futbol maçı öncesinde sahaya çıkarıldım ve muhteşem taraftarımızla bütünleştik. Taraftarın büyük ilgisi ve coşkusu beni çok mutlu etti.

Haberin Devamı

Önümüzde sizin başarılarınızı duyacağımız hangi yarışlar var? Bu yarışlardaki hedefleriniz neler?

24-29 Haziran günleri arasında Fransa’da bir Dünya Şampiyonası’na daha çıkacağım. 8-13 Temmuz arasında da Yunanistan’da Avrupa Şampiyonası’na katılacağım. Hiç Avrupa derecem yok. Başarılarımın arasına bir Avrupa derecesi de katmak istiyorum. Avrupa Şampiyonası’na bizim branşımızda çok seçkin isimler katılıyor. Onlarla yarışıp deneyim kazanmayı çok istiyorum. Daha sonrasında da Türkiye ligindeki mücadelemi sürdüreceğim. Ama önümdeki bu iki büyük yarıştan da birincilikle ayrılmak, başta ülkemi ve kulübümü onurlandırmayı çok istiyorum.

Sponsor desteğiniz var mı? Sponsora ihtiyaç duyduğunuz hususlar neler?

Sponsora gerçekten çok ihtiyaç duyuyorum. Çok meşakkatli bir spor yapıyorum. Bu sebepten giderlerim de büyük oluyor. En başında pahalı bir spor yapıyorum. Malzemeleri, ulaşımı, taşıması, hepsi büyük zorluk ve fazlaca gidere yol açıyor. Kullandığım ekipmanların tamamı euro üzerinden alınıyor. Bu da benim ekipman temininde zorlanmama sebep oluyor.

Haberin Devamı

Başarılı bir kadın sporcu olarak kadınların rüzgâr sörfünde bulunduğu konumu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Türkiye’de rüzgâr sörfünde en başarılı dereceler kadınlardan çıkıyor. Dünyada elde edilen büyük dereceler de öyle. Zorlu bir spor ama kesinlikle bir kadın için istedikten sonra rahatlıkla yapılabilecek bir spor. İnanç ve istek başarıda daima yolun önünü açıyor. Bir kadının isteyip de başaramayacağı hiçbir şey yoktur. Buna rüzgâr sörfü de dahil.

Geleceğin Fulya Ünlü’lerine kendi branşınız adına neler söylemek istersiniz?

Kesinlikle pes etmesinler. Zor bir spor bu. İstenenin alınmadığını gördüğünde pes eden ve yarışı bırakan çok oluyor. Çalışmak ve inanmak gerekiyor. Bu ikiliyi asla elden bırakmamak gerek. Bu branşta altyapıya önem verilmesi şart. Bir çocuğu bile sporla buluşturabilirsek ne mutlu. Başarının önünde hiçbir engel olmamalı. Bu konumda ailenin rolü çok büyük. Benim çok yetenekli arkadaşlarım oldu. Aile desteği göremedikleri için bu branştan kopup gittiler. O yüzden hiçbir engeli başarılarının önünde görmemeliler ve mücadele etmeyi sonuna kadar sürdürmeliler. Bu konuda ben biraz şanslıyım. Ailem benim en büyük destekçim oldu. Onlara minettarım.

Haberin Devamı

‘Göztepe benim ailem’

Göztepe Kulübü’nün size olan ilgisi ve sağladığı destek ne boyutta?

Kulübümün bana verdiği destekten çok memnunum. Sörf camiası, küçük bir camia ve belirli kulüpler var. Bu camiada kendinden söz ettiren kulüplerin başında da Göztepe Spor Kulübü geliyor. Böylesine ayakları yere sağlam bir ailede bu sporu yapmak çok değerli. Başta Başkanımız Mehmet Sepil olmak üzere, kulübümüzde amatör branşlara olan destek üst düzeyde. Bizim branşımızda da öyle.