Ege Sağlığını bisiklete borçlu

Sağlığını bisiklete borçlu

01.06.2021 - 00:10 | Son Güncellenme:

Manisa Yunusemre’de yakalandığı koronavirüsün ardından doktorun ‘Artık merdiven dahi çıkamazsın’ dediği Yaşar Doğru (58), salgının akciğerlerinde bıraktığı hasarı, bisiklet sevgisiyle yendi.

Sağlığını bisiklete borçlu

Bisikletiyle her gün 46 kilometre yol yaparak, 1517 rakımlık Spil Dağı Milli Parkı’na çıkan Doğru, bir ayın ardından kontrol için gittiği doktorunu, sonuçlarıyla şaşırttı.

Haberin Devamı

Doktoru şaşırdı

Salgını bisiklet tutkusuyla yendiğini ifade eden Doğru, “Eylül ayında 10 gün boyunca çok ağır bir şekilde geçirdiğim hastalık sebebiyle hastanede yattım. Çıktıktan sonra da ağrılarım geçmedi ve 1.5 ay sonra tekrar hastaneye gittim. Akciğer filmlerim çekildi. Akciğerimde kristalleşme vardı. Doktorum bana ‘Sen kutuplarda mı yaşadın. İkinci kata merdiven çıkamazsın’ dedi. Ciğerlerim o derece bitmişti. Bisikletimle her gün Spil’e tırmanıyorum ve yavaş yavaş sürmeye başladım. İlk günler 400-500 metre kadar çıkıp tekrar inerken, daha sonra 1571 rakıma çıkmaya başladım. 2 ay sonra doktora gittiğimde bana merdiven dahi çıkamazsın diyen doktorum şaşırdı ve sen ne yaptın diye sordu. Akciğerlerimin tedavisinde çok büyük ilerleme kaydettim” dedi. Doğru, herkesi Kovid-19 tedbirlerine uymaya davet etti.
l ERSAN ERDOĞAN DHA