Ege Sağlıklarına kavuşacaklar

Sağlıklarına kavuşacaklar

20.02.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından deprem bölgesinde enkazdan kurtarılan ve sahipsiz kalan hayvanlar, Pako Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Kampüsü’ne getirildi.

Sağlıklarına kavuşacaklar

Veteriner hekimlerce tedavi altına alınan kedi, köpek ve kuşlar kısa sürede sağlığına kavuşacak.

Haberin Devamı

Veterinerlik İşleri Şube Müdürü Umut Polat, ekiplerin yaklaşık 300 kedi ve köpeği enkazdan kurtardığını belirtti. Osmaniye’de 3 kedi, Hatay’da 9 köpek ve iki muhabbet kuşunun enkazdan çıkarıldıktan sonra sahiplerine ulaşılamadığı için İzmir’e getirildiğini söyleyen Umut Polat, “İzmir’e kedi köpek ve kanatlı hayvanlardan oluşan bir grup geldi. Bakımlarına başladık. Tedavilerini gerçekleştirdik. Sahipsiz bu canların travmalarını atlatması için çalışmalar yapacağız. Özellikle korkularını, tedirginliklerini gidermek için sosyalleşmelerini sağlayacağız. Bu canlılarımızın sahiplerine ulaşmaya çalışacağız” dedi

İlk durakları müze olacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, deprem felaketinden etkilenen ve İzmir’e gelen çocuklar için kentin beş farklı noktasında oyun alanları ile gezi rotası oluşturdu. İlk gezi durağı bugün Karşıyaka Evrensel Çocuk Müzesi olacak. İki hafta sürecek programla çocuklar kentte görmedikleri alanları keşfedecek; Arkas Sanat Müzesi, İzmir Doğal Yaşam Parkı, Çiğli Uzay Kampı, Pako ve Tay Park gibi pek çok yeri ziyaret edecek. Örnekköy Sosyal Projeler Yerleşkesi, Kültürpark Çocuk Keşif Atölyeleri Merkezi, Gürçeşme Çocuk Belediyesi, Fuar İzmir ve Seferihisar Çocuk Belediyesi'nde de oyun alanları oluşturuldu.

Haberin Devamı

İktisat Kongresi’nden dayanışmaya çağrı

Deprem felaketi nedeniyle ertelendiği duyurulan İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi ile ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni bir açıklama yapıldı. Kongre, geleceğin Türkiyesi’ni inşa etmek için dayanışma davetiyle 15-21 Mart’ta düzenlenecek. Açıklama şöyle: “Türkiye, 17 Şubat 1923’te İzmir’de başlayan İktisat Kongresi’nin yüzüncü yıldönümünde tarihin en büyük felaketlerinden birini yaşıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğiyle düzenlenen İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi 6 Şubat’taki büyük deprem felaketi nedeniyle ertelenmişti. Kongrenin yeni tarihi 15-21 Mart 2023 olarak belirlendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, geleceğin Türkiyesi’ni inşa etmek için İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin tüm paydaşlarını 15-21 Mart’ta dayanışmaya davet ediyor.”