Ege ‘Sağlıklı nesiller için zeytinyağı tüketimi artmalı’

‘Sağlıklı nesiller için zeytinyağı tüketimi artmalı’

31.10.2017 - 04:28 | Son Güncellenme:

Ayvalık Belediyesi-Ayvalık Ticaret Odası işbirliğiyle düzenlenen 13. Ayvalık Zeytin Hasat Günleri, 3 Kasım Cuma günü başlıyor. Herkesi organizasyona davet eden Ticaret Odası Başkanı Kantarcı, “Zeytinyağını ne kadar çok tüketirsek o kadar sağlıklı oluruz” diyor

‘Sağlıklı nesiller için zeytinyağı tüketimi artmalı’

Ayvalık’ta Zeytin Hasat günleri başlıyor. Ayvalık Belediyesi-Ayvalık Ticaret Odası işbirliğiyle düzenlenen ve gelenekselleşmesinin yanı sıra artık uluslararası bir boyut kazanan Hasat Günleri, bu yıl 13. kez düzenleniyor... Oda, Ayvalık zeytinyağının bilinirliğini artırmak ve zeytinyağının insan yaşamındaki vazgeçilmez yerini vurgulamak amacıyla 2005 yılından bu yana her yıl Hasat Günleri adı altında bir şenlik düzenliyor.

Haberin Devamı

Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Benhan İbrahim Kantarcı, Zeytin Hasat Günleri’nde ülkemiz insanına, “Sağlıklı nesiller yetiştirmek istiyorsak, zeytinyağı tüketimini mutlaka artırmalıyız” mesajının verileceğini belirtti. Başkan Kantarcı, “Sağlıklı nesiller yetiştirebilmemiz için hepimiz daha duyarlı olmalıyız. İnsan sağlığı için vazgeçilmez öneme sahip zeytinyağı, doğum öncesi ve sonrasında bebek beyninin ve sinir sisteminin, sağlıklı bir şekilde gelişebilmesi için hayati öneme sahip. Zeytinyağı, kalbimiz için de altın değerinde bir nimettir. Zeytinyağı tüketiminin öncelikli etkisi, kalp-damar hastalıklarının oluşum riskini azaltması ve hastalık oluştuktan sonra tekrar oluşumunu engellemesidir. Kolesterol, tansiyon ve kanser gibi birçok hastalığın önlenmesinde büyük önemi olan zeytinyağı, vücudumuzdaki zararlı maddelerin neden olduğu tahribatı önleyen antioksidan elementleri de içeriyor. Bu altın sıvının değerini bilmeliyiz, bilinçli şekilde zeytinyağı tüketmeliyiz” dedi.

Haberin Devamı

‘Coğrafi işareti var’

‘Sağlıklı nesiller için zeytinyağı tüketimi artmalı’

3-4-5 Kasım 2017 günlerinde düzenlenecek olan şenliğin hedefi, ilk günden bu yana Türkiye’de sağlık kaynağı zeytinyağının tüketimini artırmak ve kalitesiyle fark yaratan markalarımızla dünyaya açılmak... Hasat Günleri’nin bu yılki sloganı, bu doğrultuda, ‘Ulusal Değer: Zeytinyağı, Hedef: Bütün Dünya’... Hedef, ‘markalaşmak’ ve ulusal değerimiz zeytinyağını bütün dünyaya tanıtmak olarak belirlenmiş.

Türkiye’nin, Ege Denizi kıyılarında yer alan turistik kenti Ayvalık, aynı zamanda ülkenin en önemli zeytin/zeytinyağı merkezlerinden biri. Coğrafi işaretli Ayvalık zeytinyağının ünü, son yıllarda sınırları zorluyor; dünyada da adından söz ettiriyor.

‘Hasat için Ayvalık’a gelin’

Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Kantarcı 3-4-5 Kasım günlerindeki Hasat Günleri etkinliklerine herkesi davet ettiklerini vurguladı. Ayvalık’ın çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacağını kaydeden Kantarcı, “Tarih, mimari, doğa ve lezzet diyarı Ayvalık’a gelin, sevgiyi hissedin” dedi.

Dünya markası

13 yıldır sürdürdükleri Zeytin Hasat Günleri’nin önemli hedefleri olduğunu hatırlatan Kantarcı şunları söyledi: “Birincisi, Ayvalık zeytin ve zeytinyağının dünyaca ünlü kalitesine dikkat çekmek, buna bağlı olarak zeytinyağımıza yeni pazarlar kazandırmak ve ülkemizdeki zeytinyağı tüketimini artırmak. İkinci hedefimiz ise bir ‘doğa, tarih, mimari ve lezzet kenti’ olarak kendine özgü güzellikler barındıran Ayvalık’a sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da ilgisini çekerek kentteki turizm canlılığını daha geniş bir zaman dilimine yaymak” dedi.