EgeSağlıkta devrim

Sağlıkta devrim

12.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Balıkesir Üniversitesi’nin yeni Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, önceliğinin Tıp Fakültesi olduğunu belirtti, “Yatak kapasitesini artıracağız” dedi.

Sağlıkta devrim

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, hedeflerini anlattı. Akademisyen ve personelden enerjilerinin tamamını üniversiteye yansıtmalarını isteyen Rektör Kuş, turizm, tarım, hayvancılık ve sosyal aktivitelerle üniversite-halk bütünleşmesini sağlayacaklarını belirtti, “Turizm alanında çalıştaylar yapacağız, belediyeler ile ortak projeler üreteceğiz. Tarım ve hayvancılık alanında Veteriner Fakültemiz daha aktif olacak, belediyeler ve ilgili kurumlar ile ortak protokoller yapacağız” diye konuştu. Projeleriniden de bahseden Rektör Kuş, şöyle devam etti.

Haberin Devamı

Yatak sayısı artacak

“Tıp Fakültesi hastanemizdeki Acil Servis ve yoğun bakım ünitelerini bir ay içerisinde hizmete açacağız. 220 yatağı bulunan hastanemizden öğretim görevlileri odaları ile diyaliz ünitesini başka yere taşıyıp yatak sayısını 270’e çıkaracağız. Eski fakülte binamız da 200 yataklı, buraya da bazı poliklinikleri taşıyacağız. Hastanemize ek 400 yatak için projemiz de hazır, kısa sürede Ankara’ya ileteceğiz. Necatibey Eğtim Fakültesi’nde de Şehir Polikliniği açmak istiyoruz.”