Ege Sağlıkta fark yaratacaklar

Sağlıkta fark yaratacaklar

23.09.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Ege ile Hacettepe üniversitesi arasında aşı ve ilaç teknolojileri arasında işbirliği protokolü imzalandı. Ege Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Hedefimiz araştırma üniversitesi olmak” dedi.

Sağlıkta fark yaratacaklar

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı tarafından hayata geçirilen ‘11. Kalkınma Planında Yer Alan Araştırma Üniversitelerinin Yetkinliklerine Göre Öncelikli Sektörlerle Eşleştirilmesi’ programında aşı teknolojileri ve ilaç teknolojileri alanında eşleşen Ege ile Hacettepe üniversiteleri arasında işbirliği protokolü imzalandı. İşbirliğinden mutluluk duyduklarını ifade eden EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Proje kapsamında, Hacettepe Üniversitesi ile aşı ve ilaç teknolojileri konularında ortak araştırma grupları kurmak, ulusal ve uluslararası projelere birlikte katılım sağlamak ve ortak proje geliştirmek gibi konularda işbirliklerimizin geliştirilmesini hedefliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘Listede olacağız’

Rektör Budak, “Farklı üniversitelerden bilim insanlarının ortak bir amaç etrafında akademik birikimlerini bir araya getirmesinin, her şeyden önce bilim dünyasını zenginleştiren, ilerlemenin önünü açan hususlardan biri olduğuna inanıyoruz.

Dört yıldır yaptığımız çalışmalarla araştırma üniversitesi olmak gibi bir hedefimiz var. Cumhurbaşkanımız yakın bir zamanda araştırma üniversitelerini açıklayacak. Bizim de içerisinde yer alacağımıza inanıyorum” diye konuştu. Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran da, “Çok yüksek performanslı, kaliteli işler yapan, Türkiye’deki üniversiteler içinde üretkenliği itibariyle öne çıkan bir üniversite” şeklinde konuştu.