Ege Sağlıkta ‘mega proje’ Hükümet’in onayında

Sağlıkta ‘mega proje’ Hükümet’in onayında

05.09.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ege-Koop Genel Başkanı Aslan, Sağlık Serbest Bölgesi projesinin, Vali Kıraç tarafından Ankara onayına sunulduğunu açıkladı. İş dünyasının liderleri de girişime destek verdi...

Sağlıkta ‘mega proje’ Hükümet’in onayında

Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı Başkanlar Kurulu’nun Eylül ayı toplantısında Ege-Koop Proje Merkezi’nin ülke çapında yankı uyandıran mega projesi İzmir Sağlık Serbest Bölgesi ele alındı. Toplantıda konuşan Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Sağlık Serbest Bölgesi’nin tüm Türkiye için büyük bir proje olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

İzmir’i ihya eder
Proje ile yıllık 400 milyar avro sağlık harcaması olan Avrupa’nın en az yüzde 10’unluk kaynağını elde edebilmenin mümkün olduğuna dikkat çeken Aslan, “İzmir de bunun yüzde 25’ine talip olsa inanın ihya olur. Yılda 4 milyar Avro ile İzmir dünya kenti olur. İzmir’in şu anda neye ihtiyacı var denecek olsa cevap proje olacaktır. Turizm pastasından pay almak, sağlık merkezi haline gelebilmek, ulaşım problemlerini gidermek, tarımda, sanayi de ivme kazanmak için proje üretmeliyiz” ifadelerini kullandı.
Ege-Koop Genel Başkanı, projenin geldiği noktayı da ilk kez kamuoyuyla paylaştı. Proje için gerekli Bakanlar Kurulu başvurusunun İzmir Valisi Cahit Kıraç tarafından yapıldığını açıklayan Aslan, “Bu projede Valimiz Cahit Kıraç’ın emeği çok büyük. Başından beri son derece titiz davrandı, çalışmalar yaptırdı, bürokrasiyi harekete geçirdi. Şimdi top hükümette. Teması sağlık olan EXPO adaylığı yolunda da büyük bir fırsat yaratacak olan bu proje İzmir’e kazandırılmalıdır. Umuyorum ki yılsonuna kadar müjdeli bir haber alabileceğiz hükümetten” dedi.