07.04.2022 - 00:05 | Son Güncellenme:
Ramazan ayında düşünülenin aksine en çok yaşanılan sorunlardan bir tanesinin kilo almak olduğunu söyleyen Aykırı, “İftar ve sahurda glisemik indeksi yüksek olan (buğday unu, pirinç pilavı, tatlı) gibi besinlerin tüketilmesi yerine tam buğday unu içeren lif içeriği yüksek karbonhidratlar (tam tahıl/tam buğday/çavdar ekmeği, bulgur pilavı, tam buğday makarna, yulaf ve yulaf unu içeren besinler vb.), fermente süt ürünleri (yoğurt, peynir, kefir), bol salata tercih edilmelidir” diye konuştu.
Yüklenmeyin
En büyük hatanın sahur yapmamak olduğunu ifade eden Aykırı, “Sahur yapılmadığında tüm gün alınması gereken enerji, iftar ve iftar sonrası atıştırmalıklara sıkıştırılarak 2-3 saatlik kısa bir süre içerisinde alınmış olur. Böylece vücuda aniden yüklenen bu enerji doğru kullanılamaz ve depo edilir. Bu sebeple Ramazan ayında iftar ve sahur arasında 2 ana 1 ara öğün yapmak en uygun dengedir” dedi.