Ege ‘Şampiyonlar liginde oynayacak sektörüz’

‘Şampiyonlar liginde oynayacak sektörüz’

17.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

EMİB Başkanı Mevlüt Kaya, EMİB yönetim kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, 4 yıllık başkanlığı döneminde yürütülen projelerle ilgili bilgi verdi.

‘Şampiyonlar liginde oynayacak sektörüz’

Kaya, 27 Nisan Cuma günü 3 adayın yarışacağı EMİB Genel Kurulu öncesi, tüm bölgeyi kucaklayan bir yönetim ve denetim kurulu oluşturduklarını ifade etti.

Haberin Devamı

2017’de büyüme 23.4

Sektörün büyümesinde kredilerin etkisine değinen Kaya, “2017’de sektör 23.4 büyüdü. Kredi karşılığında teminat mektubu isteniyor. Maden ocaklarımızı 6 aydır noterden ipotek vererek teminat olarak kullanabiliyoruz. İhracatın artışını özendirme, teknoloji sıçramasıyla ilgili hükümetin ciddi desteği var. 25 yıl önce bu pazarda İtalyanlar konsept değiştirdiler çünkü bizimle rekabet etme şansları yoktu. Şampiyonlar liginde oynayacak bir sektörüz ama ülkemizde henüz kümede bile değiliz” dedi.

Mevlüt Kayanın listesi şu isimlerden oluşuyor: “İbrahim Alimoğlu, Melike Alpay, Banu Bekişoğlu, Erol Berberoğlu, Mehmet Hikmet Çelikkol, Selahattin Çınar, Önder Öztunalı, İsmet Pektaş, Faik Tokatlıoğlu, Osman Çağrı Uysal”. Denetleme Kurulu’nda ise Burak Alimoğlu, Remzi Boncuk ve Serdar Sungura yer verildi.

Haberin Devamı

SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ PROJESİ

Türkiye- Suriye sınırının yakınlarındaki Süleyman Şah Türbesinin taşınmasıyla ilgili bir proje hazırladıklarını söyleyen EMİB Başkanı Mevlüt Kaya, “Bu projenin alt yapısını hazırlıyoruz. Hibe alarak orayı eskisinden daha güzel hale getirip bayrağımızı orada dalgalandıracağız. l NEVRA UÇKAÇ DHA

Yazarlar